För in de döda

För in de döda - Hilary Mantel | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hilary Mantel
DIMENSIONERA
9,20 MB
FILNAMN
För in de döda.pdf
ISBN
5331770642850

BESKRIVNING

I För in de döda, den andra delen i den trilogi som inleddes med succén Wolf Hall, skildrar Hilary Mantel en av de mest mytomspunna och skrämmande episoderna i den engelska historien: Anne Boleyns undergång. Hilary Mantel, som har en lång rad uppmärksammade romaner bakom sig sen debuten 1985, har tilldelats Englands mest prestigefyllda pris, Man Booker, för både Wolf Hall och För in de döda. Det är unikt i prisets historia.

Miljontals namn och andra uppgifter letades upp av flitiga släktforskare, i kyrkböcker och mantalslängder för inmatning i olika registerprogram och arbetet utmynnade i Sveriges dödbok 1947-2003 som kom ut i slutet av mars 2005. Istället för häftade utgåvor från Deadite Press blev det kvällslig bänkpress på c:a 400 inbundna sidor; stadig som en plommonpudding. Ränkspelet i För in de döda sker till största del under den hovliga För in de döda utspelar sig under knappt ett år, men det är ett händelserikt år, och med Hilary Mantels formuleringskonst blir berättelsen mycket intressant och engagerande.

Kungen förälskar sig i den unga Jane Seymor och Anne måste bort så att kungen kan ta sig en ny drottning. Antalet sjuka och döda i covid-19 stiger i både Sverige och världen. Den svenska sjukvården är förbered för en ökning av antalet svårt sjuka, men varnar samtidigt för att läget kan bli pressat.

RELATERADE BÖKOR