Fem pärlor till jungfruns krona - Dottern

Fem pärlor till jungfruns krona - Dottern - Maria Gustavsdotter | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Maria Gustavsdotter
DIMENSIONERA
4,29 MB
FILNAMN
Fem pärlor till jungfruns krona - Dottern.pdf
ISBN
7149842363347

BESKRIVNING

?Vi var på väg till kyrkan på Marie Bebådelsedag då min morplötsligt blev sjuk. ?Så ödesdigert inleds den första romanen i en serie om Gertraud.Vi får följa hennes uppväxt till kvinna under en av de mest dramatiskaperioderna i svensk historia. Berättelsen inleds år 1527. IStockholm har kung Gösta infört svenska språket i kyrkan ochlåtit plocka ned helgonaltare och bestämt att klostren ska stängas.Gertraud lever med sin familj i lilla Kalmar, en vid den härtiden blomstrande handelsstad. Hennes föräldrar har sina rötter iLübeck, fadern är en välbärgad handelsman med skepp somför varor som sammet, silke, marsipan, kanel, ingefära, guld ochpärlor över haven. Gertraud får lära sig sy och brodera och hjälpatill i hushållet. Hon och mor går också i Bykyrkan för daglig bönoch bikt. Men det välordnade livet ska komma att ändras för Gertraud och familjen...Dottern - den första pärlan är en roman om kvinnors liv och möjligheter eller brist på möjligheter att råda översina egna liv. Det är en omskakande och fängslande historia om att växa till kvinna under stränga förhållanden,om att vara utlämnad åt andras beslut och om att efter bästa förmåga värja sig mot ränker och intriger.Författaren skriver med en livfull och färgstark sakkunskap - medeltiden stiger med smaker och lukter rakt in iden nutida läsarens föreställningsvärld.?När jag läser deltar jag som lusen på pannluggen i Gertrauds liv. Jag känner lukten av skulor i rännstenen, jagfryser på knä på stengolvet framför helgonaltaret och jag funderar med en sorts dubbel medvetenhet, minegen ochGertrauds, över hur det kommer sig att pigans bröst börjat läcka mjölk.?- Elisabet Norin, litteraturkritiker och skrivarpedagog.

Book 1 Fem pärlor till jungfruns krona - Dottern Fem pärlor till jungfruns krona - Dottern av Gustavsdotter, Maria: ?Vi var på väg till kyrkan på Marie Bebådelsedag då min mor plötsligt blev sjuk. ? Så ödesdigert inleds den första romanen i en serie om Gertraud.

Den första delen - Dottern - är en omskakande och fängslande historia om att växa till kvinna under stränga förhållanden, om att vara utlämnad åt andras beslut och om att efter bästa förmåga värja sig mot ränker och intriger. Fem pärlor till jungfruns krona Fantastisk romanserie om Gertrauds liv och öden Gertraud växer upp i den blomstrande handelsstaden Kalmar, hon tillbringar mycket tid i faderns handelsbod. Skeppen kommer lastade med fantastiska varor - sammet, marsipan, kanel, guld och pärlor. Fem pärlor till jungfruns krona är en historisk romanserie om kvinnors liv och möjligheter att råda över sitt eget liv.

RELATERADE BÖKOR