Befriaren : 500 dagars kamp i andra världskrigets Europa

Befriaren : 500 dagars kamp i andra världskrigets Europa - Alex Kershaw | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Alex Kershaw
DIMENSIONERA
10,64 MB
FILNAMN
Befriaren : 500 dagars kamp i andra världskrigets Europa.pdf
ISBN
7043779725420

BESKRIVNING

»Viktig och läsvärd krigsbiografi.« CorrenDen bästsäljande historikern Alex Kershaw har skrivit en enastående skildring av soldaten Felix Sparks ofattbara öde.Den amerikanske officeren Felix Sparks livsöde är exceptionellt. Under 500 dagar stred han sig genom Europa. Han kämpade mot tyskarna på Sicilien, deltog i de blodiga striderna i Italien samt i invasionen av Frankrike och vid Ardenneroffensiven.Men kampen tog inte slut där. På väg mot München, nazismens födelsestad, fick Sparks och hans förband order om att bege sig till koncentrationslägret Dachau. Han blev en av de första som upptäckte den mänskliga tragedin bakom lägrets grindar.Den bästsäljande historikern Alex Kershaw har skrivit en enastående skildring av soldaten Felix Sparks ofattbara öde. Hans 500 dagar i strid sammanfaller med den tid det tog att befria Europa från nazismen.Pressröster om boken:»Det har blivit en fascinerande och gripande skildring av en fattig ung mans uppväxt och hans liv i armén.« Dast Magazine»De målande beskrivningarna är realistiska, och som läsare känner man sig nästan närvarande på Siciliens stränder och längs vägen upp till koncentrationslägret Dachau. Militärhistoriskt intresserade har här en välskriven och fascinerande läsning, och det gäller även de som gillar biografier!« Bibliotekstjänst»Boken är mycket läsvärd och ger kunskap och perspektiv på historiens hittills största konflikt.« Hemmets vän

Författare: ... Under 500 dagar stred han sig genom Europa.

Han kämpade mot tyskarna på Sicilien, ... Hans 500 dagar i strid sammanfaller med den tid det tog att befria Europa från nazismen.

RELATERADE BÖKOR