Tio över ett

Tio över ett - Ann-Helén Laestadius | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ann-Helén Laestadius
DIMENSIONERA
4,82 MB
FILNAMN
Tio över ett.pdf
ISBN
9347328462827

BESKRIVNING

Maja kan inte sova. Hon vill, men hon kan inte. Varje natt ställer hon klockan på tio över ett. Vem ska annars väcka mamma, pappa och lillasyster när huset rasar ner i gruvhålet? Under sängen har hon en väska med ombyten, ficklampa och andra viktiga saker. Om de måste fly, hals över huvud.LKAB spränger under jord och Kiruna ska flytta. Familjen har fått en ny fin lägenhet, men det enda Maja vill är att bo kvar i sitt gamla hus. Hon litar inte på politikerna och bolagscheferna som säger att stan inte kan rasa. Hon hör ju mullret av sprängningarna på natten, hon känner ju hur marken skakar!Maja oroar sig för att bästisen Julia ska bli tvungen att flytta till Luleå och att Albin i parallellklassen ska bli kär i någon snygg handbollstjej. Men ingenting skrämmer henne lika mycket som gruvan.Ann-Helén Laestadius kryper under skinnet på högstadietjejen Maja och beskriver hennes känslor och rädslor så att man verkligen är där, i ett kyligt Kiruna där förändringens vindar blåser.Tio över ett har fått många fina recensioner och mycket uppmärksamhet. Boken vann Augustpriset 2016.

Boken handlar om protagonisten Maja. Den tilldelades Augustpriset 2016 för bästa barn- och ungdomsbok.

Hon vill, men hon kan inte. Varje natt ställer hon klockan på tio över ett. När jag läste om Augustprisnomineringarna så fastnade jag för Ann-Helén Laestadius Tio över ett (Rabén och Sjögren).Har läst Laestadius böcker om samen Agnes och tycker jättemycket om dem.

RELATERADE BÖKOR