Hygien med egenkontroll

Hygien med egenkontroll - Peter Hylmö | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Peter Hylmö
DIMENSIONERA
11,29 MB
FILNAMN
Hygien med egenkontroll.pdf
ISBN
7878616725064

BESKRIVNING

Hygien med egenkontroll är avsedd för dig som ska arbeta yrkesmässigt med mat. Det kan vara i restaurangkök, i butik eller på en mindre livsmedelsanläggning. Boken ger grundläggande kunskap om hygien för att kunna arbeta med livsmedel.Läs merHygien med egenkontroll behandlar mikroorganismers förekomst och livsbetingelser, smittvägar och sjukdomar. Vikten av kunskap om den personliga hygienen samt hur man rengör lokaler och redskap betonas. Boken avslutas med en del som behandlar egenkontroll.För att underlätta inläsningen finns ordförklaringar i marginalen. Varje kapitel avslutas med en sammanfattning och repetitionsfrågor. Boken är skriven för kursen hygien som är obligatorisk på Restaurang- och livsmedelsprogrammet men är lika användbar i utbildningar och yrken där man behöver grundläggande kunskaper om livsmedelshygien.Ur innehållet- Baskunskaper- Människan, maten och mikroorganismerna- Allmän mikrobiologi- Smittspridning- Matförgiftningar- Konserveringsmetoder- Livsmedelshygien- Personlig hygien- Rengöring- Lokaler och utrustning- Provtagning- Offentlig kontroll- Egenkontroll del 1, grundförutsättningar- Egenkontroll del 2, HACCP- Egenkontroll del 3, InternrevisionOm författarnaPeter Hylmö har lång yrkeserfarenhet från livsmedelsindustri och undervisning från gymnasium till universitet. Han arbetar också som konsult med projekt och utbildning inom kvalitet och hygien, samt mat och hälsa.

Boken ger grundläggande kunskap om hygien för att kunna arbeta med livsmedel. Start / Produktion, handel & kontroll / Lokaler, hantering och hygien. Lokaler, hantering och hygien.

matrester kastas på avdelningen. Rutiner för att hålla en god hygien och för att undvika smittspridning är en viktig del av förskolornas egenkontroll. Det är känt att barn som vistas i förskolan drabbas av fler infektioner, till exempel luftvägsinfektioner, än barn som vistas hemma. Checklista för egenkontroll - vårdhygienisk standard inom kommunal vård och omsorg För verksamheter som bedriver vård och omsorg under HSL, SoL och LSS t.ex.

RELATERADE BÖKOR