Berättelse om ett äktenskap

Berättelse om ett äktenskap - Geir Gulliksen | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Geir Gulliksen
DIMENSIONERA
12,48 MB
FILNAMN
Berättelse om ett äktenskap.pdf
ISBN
8272585576313

BESKRIVNING

»Vårt äktenskap liknade inte något annat äktenskap, hade hon tänkt, men nu förstår hon inte vad hon menade med det.« "Jag måste föreställa mig hur det var för henne den våren, en av dagarna innan allt hände." Så lyder en av de första meningarna i denna roman om ett äktenskap, skildrat efter att kärleken tagit slut. Han försöker se sig själv och förhållandet genom henne, som han tänker sig att hon kan ha upplevt det. Det blir en berättelse om kärlek, om vad kärlek är och kan vara, om de stora förhoppningar vi har på oss själva och på varandra.Geir Gulliksen har som poet, romanförfattare, essäist och förläggare satt sin prägel på norsk litteratur under flera decennier. Berättelse om ett äktenskap utkom i hemlandet Norge hösten 2015 och den har nominerats till Nordiska rådets litteraturpris. "...en bok man vill prata med andra om, i timmar." Aftonbladet"En vanlig, samtida, sårbar, jämlik man. Det borde inte kännas så originellt som det gör att möta honom i en roman." Kulturnytt, SR"...mycket bättre än alla andra relationsromaner just nu." Yukiko Duke, Gomorron Sverige"Berättelse om ett äktenskap" är en skir, poetisk och mycket vacker bok om kärleken, dess upphörande och de spår den lämnar kvar." Expressen"Det är storartat genomfört, och romanen har med all rätt nominerats till Nordiska rådets litteraturpris. Sydsvenskan"Ett tecken på att du antagligen stött på en stor konstnär är att hen kan ta ett urgammalt, känt tema och ge det nytt liv. Bortom klichéer och kända knep. Som här. Norrmannen Geir Gulliksen berättelse är inte unik, tvärt om, men han berättar den som om den vore helt ny." Norrköpings-Tidningar

Boken handlar om en kärleksrelation och ett äktenskap som vi från början får veta att är på väg att avslutas.… "Berättelse om ett äktenskap" handlar om skilsmässor, sex och svartsjuka. Om uppbrottets smärtsamhet och vad kärlek egentligen är för något. Berättelse om ett äktenskap roman.

Men hon vill inte... Norrmannen Geir Gulliksens Nordiska Priset-nominerade roman "Berättelse om ett äktenskap" är intrikat som ett deltalandskap, skriver Sigrid Combüchen. Geir Gulliksens "Berättelse om ett äktenskap" är en fantastisk roman - det är också det enda skälet till att jag skulle anbefalla någon att läsa den. Berättelse om ett äktenskap av Gulliksen, Geir: »Vårt äktenskap liknade inte något annat äktenskap, hade hon tänkt, men nu förstår hon inte vad hon menade med det.« Jag måste föreställa mig hur det var för henne den våren, en av dagarna innan allt hände.

RELATERADE BÖKOR