Den nikomachiska etiken

Den nikomachiska etiken - Aristoteles | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Aristoteles
DIMENSIONERA
11,55 MB
FILNAMN
Den nikomachiska etiken.pdf
ISBN
1897550575973

BESKRIVNING

«Om våra handlingar nu har ett mål som vi vill uppnå för dess egen skull, medan allt annat eftersträvas på grund av detta, och om vi alltså inte väljer allting på grund av någonting annat (i vilket fall processen skulle fortgå i oändlighet med den påföljd att begäret vore fåfängt och förgäves), så är det uppenbart att detta är det goda och det bästa. Och måste inte kunskapen om detta i så fall ha en stor betydelse för vårt liv, och har vi inte större chanser att träffa det riktiga, när vi liksom bågskyttar har ett mål att sikta på? Om det är så, gäller det för oss att åtminstone i stora drag försöka fatta vad målet är och vad det är för ett slag av vetande eller förmåga som befattar sig med det.«"Den nikomachiska etiken" ? som den brukar kallas ? är Aristoteles mest kända skrift om etik och en av de grundläggande texterna i västerländsk moralfilosofi.

ISBN: 978-91-7173-3726. Utgivningsår och antal sidor: 1993, 2012 , 313 sidor hft Översättning: Morten Ringbom Andra upplagan.

Den nikomachiska etiken / Aristoteles ; översättning och kommentarer: Mårten Ringbom. Aristoteles, 384-322 f.

RELATERADE BÖKOR