Helt vanliga män : reservpolisbataljon 101 och den slutliga lösningen i Polen

Helt vanliga män : reservpolisbataljon 101 och den slutliga lösningen i Polen - Christopher R. Browning | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christopher R. Browning
DIMENSIONERA
5,89 MB
FILNAMN
Helt vanliga män : reservpolisbataljon 101 och den slutliga lösningen i Polen.pdf
ISBN
6562383798120

BESKRIVNING

På morgonen den 13 juli 1942 gick den tyska Reservpolisbataljon 101 in i den polska byn Jozefow. Vid nattens inbrott hade de skjutit 1.500 av byns 1.800 judiska invånare - kvinnor, barn, gamla. Under de följande 16 månaderna deltog de i avrättandet av 38.000 judar och sände ytterligare 45.000 till koncentrationslägret Treblinka.Reservpolisbataljon 101 bestod inte av tyska yrkessoldater utan av helt vanliga män som var för gamla för att kallas in till militärtjänst. De sorterade alltså inte under Wehrmacht och heller inte under Gestapo utan under ordningspolisen.Christopher R. Browning har studerat vilka motiv som drev männen att delta i massakerna. Hans slutsatser är skrämmande: de var inte tvingade att lyda order utan gjorde det av så banala skäl som karriärism och grupptryck.Helt vanliga män är en av de viktigaste böcker som skrivits om Förintelsen. Den ställer den fråga vi alla måste ta ställning till: Kan jag vara säker på att jag skulle agerat annorlunda i samma situation? Det svar Christopher R. Browning ger kommer att göra er sömnlösa.Boken är försedd med ett nyskrivet efterord.

Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris På morgonen den 13 juli 1942 gick den tyska Reservpolisbataljon 101 in i den polska byn Jozefow.

På morgonen den 13 juli 1942 gick den tyska Reservpolisbataljon 101 in Helt vanliga män book. Read 674 reviews from the world's largest community for readers.

RELATERADE BÖKOR