Eldnatt

Eldnatt - Yrsa Sigurdardottir | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Yrsa Sigurdardottir
DIMENSIONERA
5,14 MB
FILNAMN
Eldnatt.pdf
ISBN
3856324400659

BESKRIVNING

Vårdhemmet för gravt handikappade förvandlades till en helvetisk dödsfälla när hela huset en natt stod i lågor. Fem dog i elden, den enda överlevande, en pojke med Downs syndrom, dömdes för mordbrand.Men var han verkligen skyldig? Händelsen har nästan hunnit falla i glömska när advokat Thóra Gudmundsdottir blir påmind om den, av en ny bekantskap som hon hellre vore utan. En långtidsdömd pedofil på samma anstalt som pojken tycks ha ett lika sjukligt som skrämmande sinne för att skaffa sig kunskap i fallet. Vilka är hans intressen, varför har han kontaktat henne?Samtidigt börjar en radiojournalist få hotfulla samtal till sitt program. Det är uppenbart att fler brott, med dödlig utgång, kan kopplas till branden. När hela sanningen gör sig hörd innebär den en fasa som går bortom naturen.Nominerad till Svenska Deckarakademins pris för »Bästa översatta kriminalroman«.»En ruggigt bra skräckkriminalroman. Det blir definitivt mer Yrsa Sigurdardóttir för min del.« GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET»Eldnatt är oväntad och spännande rakt igenom. Läs den!« PERNILLA BJÖRNÖR HYDÉN, HEMMETS VECKOTIDNING»Ohyggligt fascinerande. En andlöst spännande bok.« JEAN BOLINDER, DAST MAGAZINE»Yrsa Sigurðardóttir är lysande på att frammana en atmosfär av smygande hot och overklighet.« THE GUARDIAN»Sigurðardóttir levererar suveränt kyliga atmosfärer och återkommande rysningar av spänning: Hon sällar sig med all rätt till frontlinjen av nordiska kriminalförfattare.« THE TIMES

En andlöst spännande bok.« JEAN BOLINDER, DAST MAGAZINE »Yrsa Sigurðardóttir är lysande på att frammana en atmosfär av smygande hot och overklighet.« THE GUARDIAN »Eldnatt är oväntad och spännande rakt igenom. Läs den!« PERNILLA BJÖRNÖR HYDÉN, HEMMETS VECKOTIDNING »Ohyggligt fascinerande.

Fem dog i elden, den enda överlevande, en pojke med Downs syndrom, dömdes för mordbrand.Men var han verkligen skyldig? Händelsen har nästan hunnit falla i glömska när advokat Thóra Gudmundsdóttir blir påmind om den, av en ny ... Sigurdardottir, Yrsa: Eldnatt *** Jag har läst Sigurdadottirs tre böcker som tidigare kommit ut på svenska, Det tredje tecknet, Den som gräver en grav och Aska.Tyckte bra om dem alla tre. Hon sticker ut minns jag att jag tänkte direkt efter första boken. Eldnatt utspelar sig Reykjavik i januari 2010.

RELATERADE BÖKOR