Vad Fanon sa

Vad Fanon sa - Lewis Gordon | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lewis Gordon
DIMENSIONERA
8,24 MB
FILNAMN
Vad Fanon sa.pdf
ISBN
8404584409266

BESKRIVNING

Frantz Fanon (1925-1961) var en av de centrala förgrundsgestalterna inom avkolonialiseringsrörelsen. Genom sitt deltagande i det väpnade motståndet mot kolonialmakterna och sina teoretiska bidrag till förståelsen av kolonialismens mekanismer har han förtjänat platsen som en av 1900-talets viktigaste antirasistiska figurer.I Vad Fanon sa inbjuder oss Lewis Gordon till en närläsning av Fanons skrifter för att visa på bredden och rikedomen i Fanons tänkande samt klargöra dess relevans för vår tids samhällskritik. Genom att återvända till Fanons faktiska ord tar sig Gordon an hela vidden av Fanons produktion – som spänner över områden som etik och existentialism, via psykiatri och psykoanalys till politisk teori – och återupptäcker en tänkare och aktivist som alltjämt har mycket att säga om dagens rasistiska strukturer.

I Vad Fanon sa inbjuder oss Lewis Gordon till en närläsning ... Vad Fanon sa. Frantz Fanon (1925-1961) var en av de centrala förgrundsgestalterna inom avkolonialiseringsrörelsen.

Om ni önskar köpa fler än ett exemplar, tänkbart som återförsäljare, kontakta då oss på [email protected] för andra priser. Frantz Fanon, fadern till postkolonial teori, tycks ständigt vilja säga oss detta: Idén om en universell mänsklig gemenskap var och förblir en myt, men mot den måste vi ställa upp visionen av en annan mänsklig gemenskap. Sam Carlshamre har läst en ny bok som går till botten med Fanons tänkande, bortom de selektiva tolkningarna av hans budskap. Dokumentären "Fanon, Yesterday, Today" av Hassane Mezine visas under Cinemafrica Filmfestival som pågår 2-6 oktober 2019.

RELATERADE BÖKOR