Den odödliga sagan : om hur och varför vi berättar historier

Den odödliga sagan : om hur och varför vi berättar historier - John Yorke | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
John Yorke
DIMENSIONERA
10,27 MB
FILNAMN
Den odödliga sagan : om hur och varför vi berättar historier.pdf
ISBN
4032003241098

BESKRIVNING

Den överlägset vanligaste frågan jag får är: Kan du rekommendera en bra bok om dramaturgi, helst på svenska? Och i alla år har varit varit nja alltså det finns bra dramaturgiböcker, men inte på svenska. Med det var DÅ och nu är NU och nu finns John Yorkes mästerliga Into the Woods i fin översättning av Niklas Darke. Alex Haridi, manusförfattare till bland annat Netflix-succén Störst av allt , SVT:s Blå ögon och S.P.U.N.G" samt lärare på Stockholms dramatiska högskola.  Alla manusförfattare kommer att vilja läsa Den odödliga sagan. Alla intriger och arketyper AVSLÖJAS.  Caitlin Moran, författare    Mycket spännande bok för alla som är intresserade av historier och som vill skriva själv. Dessutom: en otroligt vacker bok, med ett underbart omslag! Rebecka Edgren Aldén, författare, lärare på Skrivarakademin i Stockholm Underbar! Julian Fellowes, skapare av Downton Abbey Även om hans bok bara handlar om det fiktiva berättandet är det svårt att läsa den utan att tankarna sliter sig och springer mot verkligheten.Andrev Walden, DN  Modern dramaturgiklassiker äntligen på svenska i vacker utgåva!  Kurslitteratur på både Alma Lövs och Biskops Arnös manusutbildningar. John Yorke håller även regelbundna manuskurser i Sveriges Televisions regi. Succéseminarium på bokmässan i Göteborg 2019.  Varför liknar de stora klassiska berättelserna och filmerna varandra på ett nästan kusligt sätt? Och hur skapar vi nya historier som kan leva lika länge?    I Den odödliga sagan förklarar dramaturgen John Yorke vad våra mest populära sagor, böcker, filmer och teveserier har gemensamt. Med exempel från antika dramer och teveserier som The wire och True detective visar han hur dramaturgin från de klassiska myterna ständigt går igen och varför berättelserna berör oss. Det är också en grundkurs i berättande där ett dramas alla beståndsdelar gås igenom och förklaras.    Den odödliga sagan är ett måste för alla som vill skriva manus och böcker. Den kan läsas som en bildad, rolig och ytterst användbar handbok, men också som underhållande kulturhistoria.   John Yorke är grundare av BBC Writer s Academy. Han har även varit dramachef på brittiska Channel 4, och har under sin karriär arbetat med serier som Eastenders, Spooks och Life on Mars. 

/Marie Eriksson Svejserdalens förskola i Mölndal Thomas Engström kritiserar tv-seriekonsulten John Yorke för att se allt som samma gamla schematiska berättelser Litteraturen har sina Nigeriabrev, och en fin varningssignal brukar vara att ... Det finns knappast något bättre än en riktigt bra historia. Så här gör du för att fånga ett helt rum med både kritiska och vänligt inställda lyssnare. Boken består av 33 utvalda folksagor.

Han har även varit dramachef på brittiska Channel 4, och har under sin karriär arbetat med serier som Eastenders, Spooks och Life on Mars. Hans bok Den odödliga sagan : om hur och varför vi berättar historier är en både underhållande och skarpsinnig analytisk.

RELATERADE BÖKOR