Den odödliga sagan : om hur och varför vi berättar historier

Den odödliga sagan : om hur och varför vi berättar historier - John Yorke | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
John Yorke
DIMENSIONERA
10,78 MB
FILNAMN
Den odödliga sagan : om hur och varför vi berättar historier.pdf
ISBN
1746249617123

BESKRIVNING

Den överlägset vanligaste frågan jag får är: Kan du rekommendera en bra bok om dramaturgi, helst på svenska? Och i alla år har varit varit nja alltså det finns bra dramaturgiböcker, men inte på svenska. Med det var DÅ och nu är NU och nu finns John Yorkes mästerliga Into the Woods i fin översättning av Niklas Darke. Alex Haridi, manusförfattare till bland annat Netflix-succén Störst av allt , SVT:s Blå ögon och S.P.U.N.G" samt lärare på Stockholms dramatiska högskola.  Alla manusförfattare kommer att vilja läsa Den odödliga sagan. Alla intriger och arketyper AVSLÖJAS.  Caitlin Moran, författare    Mycket spännande bok för alla som är intresserade av historier och som vill skriva själv. Dessutom: en otroligt vacker bok, med ett underbart omslag! Rebecka Edgren Aldén, författare, lärare på Skrivarakademin i Stockholm Underbar! Julian Fellowes, skapare av Downton Abbey Även om hans bok bara handlar om det fiktiva berättandet är det svårt att läsa den utan att tankarna sliter sig och springer mot verkligheten.Andrev Walden, DN  Modern dramaturgiklassiker äntligen på svenska i vacker utgåva!  Kurslitteratur på både Alma Lövs och Biskops Arnös manusutbildningar. John Yorke håller även regelbundna manuskurser i Sveriges Televisions regi. Succéseminarium på bokmässan i Göteborg 2019.  Varför liknar de stora klassiska berättelserna och filmerna varandra på ett nästan kusligt sätt? Och hur skapar vi nya historier som kan leva lika länge?    I Den odödliga sagan förklarar dramaturgen John Yorke vad våra mest populära sagor, böcker, filmer och teveserier har gemensamt. Med exempel från antika dramer och teveserier som The wire och True detective visar han hur dramaturgin från de klassiska myterna ständigt går igen och varför berättelserna berör oss. Det är också en grundkurs i berättande där ett dramas alla beståndsdelar gås igenom och förklaras.    Den odödliga sagan är ett måste för alla som vill skriva manus och böcker. Den kan läsas som en bildad, rolig och ytterst användbar handbok, men också som underhållande kulturhistoria.   John Yorke är grundare av BBC Writer s Academy. Han har även varit dramachef på brittiska Channel 4, och har under sin karriär arbetat med serier som Eastenders, Spooks och Life on Mars. 

Lyssna Vad är det som gör att människor i alla tider har fångats av berättande? En del ledtrådar får man genom att läsa John Yorkes "Den odödliga sagan -Om hur och varför vi berättar historier". Emma ... Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom odödlig Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag.

Ett alternativ till att läsa högt för barn kan vara att själv berätta en saga. Det brukar vara både mysigt och roligt.

RELATERADE BÖKOR