Lärandets ordning och reda : ledarskap i klassrummet

Lärandets ordning och reda : ledarskap i klassrummet - Marcus Samuelsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Marcus Samuelsson
DIMENSIONERA
9,49 MB
FILNAMN
Lärandets ordning och reda : ledarskap i klassrummet.pdf
ISBN
5879569863089

BESKRIVNING

Lärandets ordning och reda ledarskap i klassrummet handlar om vad som rimligen kommer först: undervisning eller ordning och reda? Boken problematiserar en vanligt förekommande föreställning om att lärare först måste ha eller skapa ordning och reda, för att sedan kunna undervisa. Samuelsson visar att det kan vara tvärt om, samt hur undervisningen då kan bedrivas. Boken redogör för sex områden som ledare i klassrummet behöver tänka över och sedan förhålla sig till, för att undervisningen ska göra det möjligt för elever att utvecklas kunskapsmässigt och socialt. Att vara ledare i klassrummet innebär att arbeta förbyggande, långsiktigt, medvetet och tålmodigt.

... Att komma till ett samtalsklimat i klassrummet där det sker lärande samtal är något av min uppgift som lärare.

Resultatet visade också att tydlighet och struktur är viktiga aspekter av ledarskap och som skapar trygghet för elever. Det ... Lärandets ordning och reda ledarskap i klassrummet handlar om vad som rimligen kommer först: undervisning eller ordning och reda? Boken problematiserar en vanligt förekommande föreställning om att lärare först måste ha eller skapa ordning och reda, för att sedan kunna undervisa. Vilka framgångsfaktorerna är för ett gott ledarskap i klassrummet har det skrivits en hel del om.

RELATERADE BÖKOR