Långsam musik

Långsam musik - Jon Fosse | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jon Fosse
DIMENSIONERA
3,84 MB
FILNAMN
Långsam musik.pdf
ISBN
4269558266023

BESKRIVNING

10TAL Bok ger ut en av nordens främsta författare, norrmannen Jon Fosse. Trots att han är den mest spelade dramatikern vid sidan av Ibsen, med mer än 100 premiärer om året, har hans dikter inte funnits utgivna på svenska förrän nu. Den sobert blåklädda volymen Långsam musik är en introduktion till Fosses helt unika poetiska universum, hans flerstämmiga musikaliska dikter, där de djupt existentiella spörsmålen jämställs med ? och inte sällan identifieras i ? den okonstlade vardagserfarenheten. Samlingsvolymen innehåller ett generöst urval ur hans diktsamlingar samt en svit nyskrivna, hittills opublicerade dikter i urval och översättning av poeten och kritikern Marie Lundquist. Trots Fosses framgångar som dramatiker är det nog dikten som utgör själva grunden, menar Marie Lundquist i sitt förord, »Den mull ur vilken allt det andra gror.«”Den som letar efter ingången till dramatikern Fosse gör klokt i att börja med poeten. Dikterna är tyngdlösa och lätta att läsa."Dagens Nyheter"Allt som är vik­tigt upp­hävs och nege­ras, för att bli synligt som något annat. Inte minst Gud och kär­le­ken genom­går dessa för­vand­lingar […] Dikten är en åka­llan."Svenska Dagbladet"Här och där i boken färdas man tryggare, går på ett språkgolv. Men oftast sjunker man, som en sten i Fosses ljustomhet, i Lundquists säkra händer"Aftonbladet

Vad betyder Långsam samt exempel på hur Långsam används. Rytmen styr effekten, långsam rytm kan göra dig lugnare och snabb rytm kan göra dig pigg och glad. Musik som du känner igen och upplever som trygg är lättare att ta till sig.

I notskrift betecknas oftast tempot med en tempobeteckning ... Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.

RELATERADE BÖKOR