Långsam musik

Långsam musik - Jon Fosse | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jon Fosse
DIMENSIONERA
8,14 MB
FILNAMN
Långsam musik.pdf
ISBN
6902909577047

BESKRIVNING

10TAL Bok ger ut en av nordens främsta författare, norrmannen Jon Fosse. Trots att han är den mest spelade dramatikern vid sidan av Ibsen, med mer än 100 premiärer om året, har hans dikter inte funnits utgivna på svenska förrän nu. Den sobert blåklädda volymen Långsam musik är en introduktion till Fosses helt unika poetiska universum, hans flerstämmiga musikaliska dikter, där de djupt existentiella spörsmålen jämställs med ? och inte sällan identifieras i ? den okonstlade vardagserfarenheten. Samlingsvolymen innehåller ett generöst urval ur hans diktsamlingar samt en svit nyskrivna, hittills opublicerade dikter i urval och översättning av poeten och kritikern Marie Lundquist. Trots Fosses framgångar som dramatiker är det nog dikten som utgör själva grunden, menar Marie Lundquist i sitt förord, »Den mull ur vilken allt det andra gror.«”Den som letar efter ingången till dramatikern Fosse gör klokt i att börja med poeten. Dikterna är tyngdlösa och lätta att läsa."Dagens Nyheter"Allt som är vik­tigt upp­hävs och nege­ras, för att bli synligt som något annat. Inte minst Gud och kär­le­ken genom­går dessa för­vand­lingar […] Dikten är en åka­llan."Svenska Dagbladet"Här och där i boken färdas man tryggare, går på ett språkgolv. Men oftast sjunker man, som en sten i Fosses ljustomhet, i Lundquists säkra händer"Aftonbladet

Någon gång ska ljuset komma, det är löftet i Jon Fosses "Långsam musik". Allt som är viktigt upphävs och negeras.

Ett stort tack till Albert Bonniers förlag för att vi fick publicera "Långsam musik" av Tomas Tranströmer (1931-2015), en dikt som är hämtad ur hans diktsamling Klanger och spår (1966) och finns med i Tomas Tranströmer. Dikter och prosa 1954-2004.

RELATERADE BÖKOR