Vid orgeln Diderik Buxtehude

Vid orgeln Diderik Buxtehude - Lars H. Gustafsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lars H. Gustafsson
DIMENSIONERA
5,9 MB
FILNAMN
Vid orgeln Diderik Buxtehude.pdf
ISBN
3855468501026

BESKRIVNING

Organisten och tonsättaren Diderik Buxtehude räknas som en av de stora mästarna inom barockmusiken. Han föddes i Helsingborg 1637 och i Mariakyrkan där fick han också sin första tjänst som organist. Efter några år i Sankt Mariæ kyrka i Helsingør kom han så småningom till Marienkirche i Lübeck, där han verkade till sin död 1707. Barnläkaren och författaren Lars H Gustafsson kom redan under sin ungdom i kontakt med Buxtehudes musik, både vid orgeln och som körsångare. I Vid orgeln Diderik Buxtehude tecknar han ett personligt och levande porträtt av tonsättaren. Författaren följer Diderik i fotspåren, besöker de tre Mariakyrkorna, söker i skrifter och arkiv och samtalar med tre framstående organister. En bild växer fram av en nydanande kyrkomusiker, ansvarsfull intendent och glad sällskapsmänniska. Men också av en familjefar med många att ha omsorg om och sörja för. För att få svar på några av sina frågor gör författaren till slut ett högst oväntat besök hos den åldrande Diderik och hans hustru Anna Margaretha i deras hem i Lübeck!

Liber, Stockholm 1979; Kinas barn och våra (tillsammans med Rita Liljeström, Eva Norén-Björn, Gertrud Schyl-Bjurman, Birgit Öhrn och Orvar Löfgren). Liber, Stockholm 1982 Vid orgeln Diderik Buxtehude av Lars H.

Gustafsson (ISBN 9789177770794) hos Adlibris. Fri frakt.

RELATERADE BÖKOR