Tidstypiskt : arkitekturdetaljer i flerbostadshus 1880-1980

Tidstypiskt : arkitekturdetaljer i flerbostadshus 1880-1980 - Cecilia Björk, Laila Reppen | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Cecilia Björk, Laila Reppen
DIMENSIONERA
9,49 MB
FILNAMN
Tidstypiskt : arkitekturdetaljer i flerbostadshus 1880-1980.pdf
ISBN
3037243555606

BESKRIVNING

Stilmässiga växlingar i vardagsarkitekturenTidstypiskt ger dig som påverkar och utvecklar bostadshus och interiörer ett verktyg att basera långsiktigt hållbar förvaltning och utveckling av byggnadsbeståndet på kunskap om befintliga värden.Författarna tar oss med på en hundraårig resa genom stilmässiga växlingar i vardagsarkitekturen. Tidstypiska byggnadsdetaljer från Stockholm presenteras decennium för decennium. Från 1880-talets klassicis­tiska arkitektur via 1930-talets avskalade funktionalism till 1970-talets återgång till stenstadens grammatik som ideal.Byggnadsdetaljerna varierar med rådande arkitekturstil vilket gäller allt från fasadernas komposition till fönstrens indelning och porthandtagens formgivning. Läsaren får här tillfälle att lära och tolka olika tiders byggnader och detaljer. Kunskap ger rikare upplevelser och ständigt nya intryck av vardagsarkitekturen – vårt byggda kulturarv.Med fotografier och ritningar visas enkelt och tydligt utvecklingen av bostadshus i staden och vilka spår som olika stilideal har avsatt.En ritningsdel gör det möjligt att tidsbestämma dörrfoder och golvsocklar – eller att använda ritningarna för att tillverka nytt.Boken vänder sig till arkitekter, fastighetsutvecklare, förvaltare, fastighetsägare men även till bostadsrättsföreningar och bostadsrättsinnehavare. Boken är även lämplig i undervisningssammanhang.

Den här boken skrevs av författaren Cecilia Björk. Att läsa Tidstypiskt : arkitekturdetaljer i flerbostadshus 1880-1980 online är nu så enkelt! Jo, med hjälp av arkitekterna Cecilia Björks och Laila Reppens nyutkomna storverk "Tidstypiskt - Arkitekturdetaljer i flerbostadshus 1880-1980" (Svensk Byggtjänst, 2016) är det hyggligt ... Du måste vara registrerad låntagare i Täby samt vara inloggad för att kunna reservera denna titel Logga in för att göra din reservation Här söker du efter böcker och andra medier.

Fri frakt. Alltid bra priser och snabb leverans.

RELATERADE BÖKOR