Amerikanska inbördeskrigets generaler : Grant mot Lee

Amerikanska inbördeskrigets generaler : Grant mot Lee - Ron Field, Mark Lardas | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ron Field, Mark Lardas
DIMENSIONERA
12,60 MB
FILNAMN
Amerikanska inbördeskrigets generaler : Grant mot Lee.pdf
ISBN
9180289999664

BESKRIVNING

Ulysses S. Grant och Robert E. Lee var amerikanska inbördeskrigets mest tongivande generaler, i nordstaterna respektive sydstaterna. I den här boken får du läsa om dessa båda generaler, de viktigaste fälttågen och slagen de deltog i, och hur den slutliga striden mellan styrkor ledda av Grant på ena sidan, och Lee på den andra, avgjorde amerikanska inbördeskriget. Ulysses S. Grant fick från början ett rykte om sig att vara en odugling och suput. Han fick till och med öknamnet Useless Grant , men när amerikanska inbördeskriget startade visade han snabbt sin duglighet som befälhavare. Efter att ha lett nordstatsarméns första framgångsrika fälttåg fick han i stället tillnamnet Unconditional Surrender Grant . Grant skulle fortsätta att vinna segrar med en visshet som aldrig överträffades av någon annan general under amerikanska inbördeskriget, varken i nord- eller sydstatsarmén. Utan honom hade nordstaterna haft mycket sämre möjligheter att vinna kriget. Enligt Winston Churchill var Robert E. Lee en av de ädlaste amerikaner som någonsin har levt. Han inspirerade en utmattad och numerärt underlägsen armé att kämpa med stor beslutsamhet på slagfältet. Lee var framförallt en lysande strateg och en rakryggad man som inför oöverstigliga odds nästan lyckades förändra Förenta staternas historia för alltid. När Lee stod på höjden av sin militära karriär efter andra slaget vid Manassas 1862 hyllades han över hela södern som en uppåtgående stjärna. En del jämförde honom med historiska befälhavare som Hannibal, Julius Caesar, Fredrik den store och Napoleon. Boken innehåller mängder av foton, många fina illustrationer och ett antal kartor. Författare är Ron Field och Mark Lardas. De är båda väl etablerade militärhistoriska författare med särskild inriktning på amerikanska inbördeskriget. Översättare är Mikael Dahlgren, en av våra mest kunniga översättare när det gäller militärhistoria, även han med ett särskilt intresse för amerikanska inbördeskriget.

Bild Objekt Pris Pris; Amerikanska Inbördeskrigets Generaler - Grant Mot Lee. 249 kr Ginza Amerikanska inbördeskriget var ett inbördeskrig i USA mellan unionen, (nordstaterna) och utbrytarstaten Amerikas konfedererade stater (konfederationen, sydstaterna) som pågick mellan 1861 och 1865.Nordstaterna kallade kriget för the War of the Rebellion ("upprorskriget"), medan sydstaterna kallade kriget för the War for Southern Independence ("kriget för söderns självständighet"). Hösten lider men vad bryr jag mig om det.

Custer var det amerikanska inbördeskrigets yngste general. Här skildras också de nordamerikanska indianernas kamp för rätten till sitt land, andlighet, kultur och... Pennan & Svärdet är Sveriges största upplevelseklubb för militärhistoriskt intresserade.

RELATERADE BÖKOR