Friluftshistoria : från "härdande friluftslif" till ekoturism och miljöpedagogik: teman i det svenska friluftslivets historia

Friluftshistoria : från Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Klas Sandell
DIMENSIONERA
11,47 MB
FILNAMN
Friluftshistoria : från "härdande friluftslif" till ekoturism och miljöpedagogik: teman i det svenska friluftslivets historia.pdf
ISBN
3174625151401

BESKRIVNING

Boken skildrar svenskt friluftsliv under 100 år. Under industrisamhällets utveckling var friluftslivet en reaktion mot moderniteten, under andra tider har det varit en metod för att uppnå andra syften, som hälsa, nationell identitet, militär styrka osv. Egenvärdet av friluftslivet har dock varit avgörande för dess breda genomslagskraft på Sverige och svenskarna. Det är en viktig men bortglömd del av svenskt folkliv och kultur under 1900-talet som karläggs och diskuteras i boken.Författarna, med Klas Sandell i spetsen, är olika individer knutna till främst Umeå universitet samt andra med mer praktiskt erfarenhet av friluftsliv och turism.

Stockholm: Carlssons 2008 ISBN 978-91-7331-194-6 Att skriva en antologi är inte ett lätt projekt, åtminstone inte en antologi som är genomarbetad utifrån ett övergripande tema och där kapitlen inte känns som ett lapptäcke som ... In book: Friluftshistoria - från `härdande friluftslif´ till ekoturism och miljöpedagogik: Teman i det svenska friluftslivets historia., Edition: Second, Publisher: Carlssons Bokförlag ... Friluftshistoria : från härdande friluftslif till ekoturism och miljöpedagogik: teman i det svenska friluftslivets historia av Okänd: Boken skildrar svensk friluftsliv under 100 år. Från målmedvetna män med lindade ben, vandringsstavar och samiska vägvisare på väg uppför fjällsidorna i 1900-talets början till dagens ekoturism och miljöpedagogik. Friluftshistoria - från `härdande friluftslif´ till ekoturism och miljöpedagogik: Teman i det svenska friluftslivets historia (The history of outdoor recreation - from 'the hardy outdoor life' to ecotourism and environmental education: Themes in Swedish outdoor history). Friluftshistoria - från `härdande friluftslif´ till ekoturism och miljöpedagogik: Teman i det svenska friluftslivets historia (2008; 2a reviderade uppl.) Redaktörer: Klas Sandell, Sverker Sörlin.

Under industrisamhällets utveckling var friluftslivet en reaktion mot moderniteten, under andra tider har ... Tidig historia. Fiskartorpet och Fiskartorpsvägen har fått sina namn efter Kungliga Djurgårdens äldsta hus, Karl XI:s lilla fiskarstuga från 1680-talet som fortfarande står kvar på den plats där den byggdes, invid Husarvikens strand på den sydöstra sluttningen av den så kallade Norra Fiskareudden.På Erland Ströms karta från 1779, med ursprung från 1696, är Husarviken [1 ... Buy Friluftshistoria : från "härdande friluftslif" till ekoturism och miljöpedagogik: teman i det svenska friluftslivets historia by Klas Sandell, Sverker Sörlin, Jenny Franke Wikberg (ISBN: 9789173311946) from Amazon's Book Store.

RELATERADE BÖKOR