Nej är inte nog : Så står vi emot Trumps chockdoktrin och skapar en ny värl

Nej är inte nog : Så står vi emot Trumps chockdoktrin och skapar en ny värl - Naomi Klein | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Naomi Klein
DIMENSIONERA
12,19 MB
FILNAMN
Nej är inte nog : Så står vi emot Trumps chockdoktrin och skapar en ny värl.pdf
ISBN
4494445079498

BESKRIVNING

I sin nya, hyperaktuella bok tar sig Naomi Klein an fenomenet Donald Trump. Trumps valseger var en politisk chock. Men varför vann han? Hur kom vi fram till detta surrealistiska ögonblick? Vad kan vi göra för att saker och ting inte ska bli värre? Trump må vara extrem, men han är ingen utomjording utan snarare resultatet av flera av de farligaste trenderna i politiken under de senaste femtio åren. Trump är, som Klein ser det, ett slags blandning av människa och företag. Ett levande supervarumärke, där hans familj fungerar som egna små varumärken. Trumps seger är i realiteten en kupp av storföretagen men också konsekvensen av nyliberalismens misslyckande. Försöken att privatisera allt, inklusive den politiska demokratin, har nu lett till ett USA med en VD i toppen, en superhjälte som säger sig rädda folket från allt som hotar. Men det han i själva verket står för är en rasism och ett kvinnohat som tillåtits växa eftersom det liberala USA inte på allvar har konfronterat den ekonomiska och politiska eliten. Trump är en amerikansk arketyp, men varianter av honom finns nu i nästan alla länder i världen. Nej är inte nog bygger vidare på det Naomi Klein ägnat hela sitt författarskap åt; att försöka förklara vad som ledde fram till Trump. Men boken lägger också fram en plan för hur vi kan förutse kommande chocker och förebygga dem, inte bara med motstånd utan även med tydliga alternativa program som kan konkurrera ut den trångsynta nationalismens primitiva lockelse. "Ögonöppnande läsning" Journalisten "Smart, fokuserat och välskrivet" Mattias Hagberg, Göteborgs-Posten "En väckarklocka som inger hopp" Arbetet

Den kanadensisk-amerikanska författaren har med tidigare böcker som "No Logo", "Chockdoktrinen" och "Det här förändrar allt" skrivit sig till en central position i den nordamerikanska vänstern. Så kan jag förstås inte ha det. Jag måste jobba på att greppa tag i hoppet när det visar sig.

Bok 2017, Danskband/flex. Köp boken Nej är inte nog : så står vi emot Trumps chockdoktrin och skapar en ny värld hos oss! Nej är inte nog : så står vi emot Trumps chockdoktrin och skapar en ny värld Naomi Klein (Övrig) Nej är inte nog: så står vi emot Trumps chockdoktrin och skapar en ny värld (Danskt band, 2017) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 4 butiker SPARA på ditt inköp nu! 1 Naomi Klein, Nej är inte nog; så står vi emot Trumps chockdoktrin och skapar en ny värld, Stockholm: Ordfront, 2017, s.

RELATERADE BÖKOR