Bübins unge

Bübins unge - Mare Kandre | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mare Kandre
DIMENSIONERA
6,9 MB
FILNAMN
Bübins unge.pdf
ISBN
8298205776657

BESKRIVNING

I huset i den igenvuxna trädgården bor Onkel, Bübin och jag, "denna stora, hemska flicka av kött -- i vägen för allt". Flickan vet inte vad som håller på att hända med henne, hon vill ut, bort från denna slutna plats. När hon får sin första menstruation finns så plötsligt Ungen där, henne har ingenting hänt. Onkel och Bübin lämnar dessa två, åt hunger och utsatthet, och i flickan växer en hårdhet, ensamhet och upprymdhet fram--Med mättade och starka fysiska bilder väver Mare Kandre i sin första roman samman flickans känslor och växtlighetens förlopp till en mycket konkret och mångtydig berättelse om övergången från barndom till vuxenhet. Bübins unge är en av de tio milstolparna i det litterära landskapet vid sidan av de viktigaste verken av bl. a. C.-M. Bellman, Selma Lagerlöf, August Strindberg och Astrid Lindgren.(Litteraturkritikern Marie Peterson i "Svensk Bokhandel")Läs mer i www.svb.se 2005 Nummer 15 English Edition

Innan Mare Kandre anträdde författarbanan var hon sångerska i banden Kramp och Ruhr samt förgrundsfigur i musikgruppen Global Infantilists. LIBRIS titelinformation: Bübins unge [Elektronisk resurs] I huset vid den igenvuxna trädgården bor Onkel, Bübin och jag, "denna stora, hemska flicka av kött - I vägen för allt". Jaha, så har jag då läst något av Mare Kandre. Det var lite oundvikligt.

Att försöka återge handlingen i denna kortroman (148 mycket luftiga sidor) är ungefär lika lätt som att berätta vad en diktsamling handlar om. Jaget, Kindchen, är en flicka på väg att lämna barndomen. Bübins unge roman.

RELATERADE BÖKOR