Pangmat från Silsjönäs

Pangmat från Silsjönäs - Emilia Nilsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Emilia Nilsson
DIMENSIONERA
11,28 MB
FILNAMN
Pangmat från Silsjönäs.pdf
ISBN
3340459345764

BESKRIVNING

Här är jag uppväxt och bor idag i ett av gårdens tre hus, där vi tillsammans är tre generationer som håller gården vid liv och jobbar sida vid sida. Vi driver gården som min familj ägt sedan 1815, idag med grisar, nötdjur och med ett företag inom skogsbruket. Här tar vi hand om skogen, marken och djuren. Jag är uppväxt med att man ska ta vara på det som finns omkring oss och göra det mesta av det som finns i vårt vilda skafferi. Våra förråd har alltid varit fulla av kött, bär, svamp och fisk. Fisk har vi gott om, tack vare morfar som är familjens storfiskare. Vi lever av det som naturen ger. Vi brukar jorden omkring oss. Traditionerna och kunskapen har funnits här i generationer – att kunna ta tillvara vad naturen ger. Här finns råvaror i massor; nöt- och fläskkött, viltkött, flodkräftor, ädelfisk, svamp och skogens guld: Myrbär (hjortron).Att äta gott, nyttigt och hållbart är en självklarhet, tycker jag. Så enkelt det är om man tar vara på det som är tillgängligt just nu! Att plocka, jaga och fiska säsongsvis, så som vi egentligen alltid levt. Förr fanns det bara jordgubbar på sommaren. På hösten fanns hjortron som blev till sylt, älgkött som torkades och röktes. Vilket är som det ska vara. Så gå ut och jaga! Det behöver inte vara älg eller tjäder, utan även bär och svamp.Jag vill förmedla min känsla för maten och naturen, för middagar med släkt och vänner i trädgården och min kärlek till Norrland. Jag vill på ett enkelt sätt visa hur man gör något extra av våra fina norrländska råvaror och upplysa om vikten av bra och närproducerade råvaror, speciellt kött! Att djuret fått ett långt, lugnt liv, det är viktigt för mig.I boken får du se hur jag jagar, tillagar och tar tillvara de råvaror som naturen ger mig, på mitt egna vis.Varmt välkommen hem till mig!

clock. Friday, December 6, 2019 at 6:00 PM UTC+01.

Adress: Silsjönäs 305, Postnummer: 880 50, Telefon: 070-550 47 .. SILSJÖNÄS (SGT) Grisbonden Emilia Nilsson gör succé i TV-rutan och nu blir det en kokbok. Inte som vinnare i Sveriges Mästerkock utan med en utgivning hos förlaget Jengel i Östersund.

RELATERADE BÖKOR