En inkluderande skola - möjligheter, hinder och dilemman

En inkluderande skola - möjligheter, hinder och dilemman - Claes Nilholm | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Claes Nilholm
DIMENSIONERA
11,76 MB
FILNAMN
En inkluderande skola - möjligheter, hinder och dilemman.pdf
ISBN
2422188146208

BESKRIVNING

De flesta elever i svensk skola har en bra situation i den meningen att de trivs och når målen. Men hur ska vi göra för att hjälpa de elever som inte har det bra i skolan? Hur skapar vi en skola där alla elever har en bra situation samtidigt som särlösningar undviks i så hög grad som möjligt? I den här boken tas ett helhetsgrepp på ”inkludering” genom att ett antal grundläggande frågor besvaras: Vad betyder inkludering? Ska svensk skola vara inkluderande enligt styrdokumenten? Är svensk skola inkluderande? Vad kan vi lära oss av forskningen? Hur kan de rektorer och lärare som vill utveckla en mer inkluderande skola systematisera sitt arbete? Vilka hinder och dilemman kan identifieras när avsikten är att skapa en inkluderande skola? När dessa övergripande frågor knyts till det vardagliga arbetet i skolan möter läsaren ett till stora delar nytt sätt att tänka kring svensk skola.Boken vänder sig främst till verksamma lärare och studenter på lärarprogrammet, men även till andra som arbetar med barn och ungdomar och till alla som intresserar sig för skolfrågor.

Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris Pris: 258 kr.

I studiens resultat brist på grundsärskola är en mycket komplex företeelse utifrån olika dilemman, grundad på många olika föreställningar, människosyn, samhällssyn, ... 5.3 Möjligheter och hinder kring inkludering på gruppnivå ...

RELATERADE BÖKOR