Det sovande landet : Sibirien i rysk historia, kultur och geografi

Det sovande landet : Sibirien i rysk historia, kultur och geografi - Margareta Attius Sohlman | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Margareta Attius Sohlman
DIMENSIONERA
4,97 MB
FILNAMN
Det sovande landet : Sibirien i rysk historia, kultur och geografi.pdf
ISBN
1601227592495

BESKRIVNING

Sibirien i rysk historia, kultur och geografiI samband med dussintals resor i de östra delarna av Europa samt Sibirien och i nära kontakt med ryska forskare har Margareta Attius Sohlman haft rikliga tillfällen att tränga in i och göra den ortodoxa idévärlden begriplig för oss.Den föreliggande essäsamlingen Det sovande landet Sibirien i rysk historia, kultur och geografi är ett utflöde av hennes forskning och erfarenheter från decenniers engagemang i frågor som rör möten och brytpunkter i östra Europa liksom språklig, etnisk och kulturell mångfald i de delar av det ryska väldet som även omfattar områdena bortom Ural.År 1997 erhöll Attius Sohlman Kungl. Skytteanska Samfundets kulturpris för framstående kulturell gärning, 2008 Gefle Dagblads kulturpris för Ikonernas värld.Margareta Attius Sohlman är slavist och forskare med examen från Uppsala universitet. I sin mångsidiga forskning har hon koncentrerat sig på jämförelsen mellan ordet i västeuropeisk kontext och bilden (ikonen) i östeuropeisk kontext. År 2005 utkom översiktsverket Slaviska världar. Praktverket Ikonernas värld Idéhistoria och dogmatik kom ut 2008 (båda på Carlsson Bokförlag).

I norr avgränsas landet av Norra ishavet och i söder har Ryssland kust vid Svarta havet från Kertjsundet vid gränsen mot Ukraina till gränsen mot Georgien. När Christopher Columbus reste för att upptäckta Amerika och den Nya världen, var det för att han ville tjäna den spanske kungen ... Den bästsäljande författaren och Mellanöstern-kännaren Mike Evans lägger ut ett ...

Sibirien i rysk historia,kultur och geografi\". Fri entré.

RELATERADE BÖKOR