Kalevala : finsk folkdikt

Kalevala : finsk folkdikt - Elias Lönnrot | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Elias Lönnrot
DIMENSIONERA
4,42 MB
FILNAMN
Kalevala : finsk folkdikt.pdf
ISBN
6553474134495

BESKRIVNING

Den finske läkaren och runforskaren Elias Lönnrot samlade på 1830-talet myter, folkdikter och s.k. runosånger som han sammanställde i det finska nationaleposet Kalevala. Denna hjältediktning är uppdelad i 50 sånger som återger fantastiska äventyr, trolldom och berättelser från den finländska mytologin. Med sina allitterationer och upprepningar ger det Kalevala dess speciella rytm som är så typisk för fornnordisk diktning. Detta episka storverk som har fångat den finländska folksjälen tog det fjorton år att färdigställa och intar en hedersplats inom den finska litteraturen.

Denna hjältediktning är ... Kalevala : finsk folkdikt av Elias Lönnrot häftad, 2018, Svenska, ISBN 9789188687005. Den finske läkaren och runforskaren Elias Lönnrot samlade på 1830-talet myter, folkdikter och s.k.

Denna hjältediktning är uppdelad i 50 sånger som återger fantastiska äventyr, trolldom och berättelser från den finländska mytologin. Kalevala : finsk folkdikt Elias Lönnrot (Häftad) Tipsa en vän 210 kr Antal. Lägg i varukorgen.

RELATERADE BÖKOR