Terror och dröm : Moskva år 1937

Terror och dröm : Moskva år 1937 - Karl Schlögel | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Karl Schlögel
DIMENSIONERA
3,15 MB
FILNAMN
Terror och dröm : Moskva år 1937.pdf
ISBN
9424615561274

BESKRIVNING

År 1937 kulminerade Stalins maktherravälde. Man slutade att ge ut telefonkataloger för att det var omöjligt att hålla jämna steg med avrättningarna. Samtidigt tog drömmen om ett nytt samhälle form: gigantiska byggnadsprojekt förändrade Moskvas stadsbild, sovjetisk Hollywoodfilm, flyghjältar och storslagna sportevenemang förförde folkmassorna. Med hjälp av arkivhandlingar, dagstidningar, illustrationer, stadskartor, romaner och memoarer beskrivs en tid då terror och drömmar sammanstrålade och gränserna dem emellan suddades ut. Schlögel skildrar och nyanserar bilden av ett ryskt ödesår, som lämnat djupa spår i historien.Den tyske succéförfattaren Karl Schlögel, född 1948, har skivit ett flertal böcker om Öst- och Centraleuropa. År 1990 fick han en professur vid institutionen för Östeuropeisk historia vid Universitet i Konstanz. Sedan 1994 undervisar han i Östeuropeisk historia vid Europa-Universitet Viadrina i Frankfurt/Oder. Schlögel belönades nyligen med Leipzigs bokpris för Europeiskt samförstånd 2009Översättare: Peter Handberg

Då resultatet av 1937 års folkräkning inte motsvarade regimens förväntningar, avrättades statistiker och demografer. Samtidigt som Moskva-Volgakanalen invigdes 1937, arresterades ledarna för kanalbygget och avrättades som medlemmar i en påstådd kontrarevolutionär organisation. Moskva 1937 (Natur & Kultur, översättning av Peter Handberg) Frågan är om inte den avslutande berättelsen om Bucharin i den här boken tar priset eftersom den visar oss en djupt bildad man som inte förstår varför han måste dö, och som använder det sista året i sin cell med att författa hela fyra verk, varav ett en roman om den egna barndomen och uppväxten. Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom peter handberg Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag.

I Moskva byggs det. Det byggs och skapas nytt.

RELATERADE BÖKOR