Minne och myt : konsten att skapa det förflutna

Minne och myt : konsten att skapa det förflutna Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
8,76 MB
FILNAMN
Minne och myt : konsten att skapa det förflutna.pdf
ISBN
4781783599740

BESKRIVNING

Vad har Ground Zero i New York gemensamt med gravar från jägarstenåldern i södra Skåne? Vad har ett träd som stod vid barndomshemmet gemensamt med husgrunder av sten från yngre järnåldern?De till synes väsensskilda företeelserna spelar alla en roll i skapandet av kollektiva minnen. I Minne och myt - konsten att skapa det förflutna diskuterar tio forskare frågor som berör hur ett samhälles historia formas och förmedlas.I boken får vi möta en rad exempel på hur det förflutna skapats under olika tidsperioder. Vi får följa hur minnen och myter gestaltas i bilder, byggs in i hus eller monument och förmedlas i rituella handlingar. Mångfalden av material och tolkningar ger bidragen i boken en mängd varierande perspektiv. Det centrala temat som återkommer är det förflutnas betydelse för människor, och slutsatsen att det förflutna är ett samhälles gemensamma skapelse.

Ingår i: Minne och myt : konsten att skapa det förflutna. - 2004.

Genom att reservera kan du ställa dig i kö eller beställa till ditt ... LIBRIS titelinformation: Minne och myt : konsten att skapa det förflutna / redaktörer: Åsa Berggren, Stefan Arvidsson och Ann-Mari Hållans. Minne och myt : konsten att skapa det förflutna Berggren, Åsa LU ; Arvidsson, Stefan LU and Hållans, Ann-Mari LU ( 2004 ) In Vägar till Midgård Mark Pris: 149 kr. e-bok, 2015.

RELATERADE BÖKOR