Industrisamhällets framtid

Industrisamhällets framtid - Theodore Kaczynski | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Theodore Kaczynski
DIMENSIONERA
12,20 MB
FILNAMN
Industrisamhällets framtid.pdf
ISBN
9072759844410

BESKRIVNING

Det industriella samhället har haft katastrofala konsekvenser för mänskligheten. Så inledes Industrisamhällets framtid, det manifest som publicerades i amerikansk dagspress 1995 som en eftergift åt den anonyma avsändaren som då var känd som Unabombaren. Under sjutton år hade Unabombaren bedrivit individuell terror mot det han uppfattade som representanter för ett alltmer förtryckande samhälle. sammanlagt 16 bomber orsakade tre dödsfall och skadade drygt tjugo personer. Unabombaren kunde slutligen gripas 1996 och visade sig vara Theodeore Kaczinsky, en före detta matematikprofessor som dragit sig undan till en enslig tillvaro i en stuga nära Lincoln i Montana.I Industrisamhällets framtid beskriver Kaczinsky sin världsbild och motivet till sitt handlande. Han uppmanar till en social revolt mot den teknologiska grundval som hotar alla mänskliga värden, styr våra sociala sammanhang och reducerar mänsklig handling till meningslösa tidsfördriv. För människan i det moderna industriteknologiska samhället återstår bara att lyda och utföra sin plikt mot ett system som reducerat den enskilda människan till en kugge i ett maskineri som den varken förstår eller kan påverka, och som i förlängningen hotar att göra människan själv överflödig. All samhällskritik måste för att göra upp med människans alienation gå till den teknologiska roten i vårt samhälle, all annan opposition är förljugen eller missriktad.Kaczinskys tolkning av människans ställning på jorden måste ses i ljuset av den civilisatoriska kris som många tycker sig se. Människans marsch från tillblivelse och medvetande till makt att omskapa sin omgivning framstår alltmer som ett hot mot vår tillvaro. Med detta pessimistiska perspektiv är det tydligt att Kaczinskys beskrivning har djupa rötter i civilisationskritiska strömningar.

| Adlibris Industrisamhällets kulturarv i praktik och forskning - nuläge och framtid arrangerades gemensamt av Arbetets museum, Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd, Industrihistoriskt forum, Kungl. Tekniska Högskolan, Stockholm och Svenska industriminnesfören-ingen.

Den ekonomiska krisen under slutet av 1870-talet visade tydligt industrisamhällets sårbarhet. Det kunde därför för många synas oklokt - även ur ett strikt nationalekonomiskt perspektiv - att investera i något så Industrisamhällets kulturarv i praktik och forskning-nuläge och framtid 11-12 oktober 2012 Plats: Arbetets museum, Laxholmen, 602 21 Norrköping GPS: N 58° 35.287' E 16° l 0.735'-parkeringen Jag deltar· båda dagarna inkl middag 950 kr endast torsdag 300 kr endast torsdag + middag 650 kr endast torsdag m id dag + fredag 650 kr Industrisamhällets kulturarv i praktik och forskning - nuläge och framtid Vem bryr sig om industriarvet? Vilken status har industriarvsfrågor idag? Hur har vi kommit hit och varför? Vilka är de möjliga och önskvärda framtiderna för industriarvsfältet? Dåtid, nutid och framtid - en dag om kulturarv är en del av GOA-veckan (Gemenskap och Aktiviteter) som arrangeras av Lilla Edets kommun och pågår 21 april till 1 maj.

RELATERADE BÖKOR