Arabvärlden kultur och mångfald

Arabvärlden kultur och mångfald - Jacques Berque | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jacques Berque
DIMENSIONERA
10,69 MB
FILNAMN
Arabvärlden kultur och mångfald.pdf
ISBN
2058944144526

BESKRIVNING

Det är den läroprocessen som han diskuterar i denna omfattande bok: hur arabvärlden med sin egen kultur möter den nya tiden. Hur den hanterar sina egna traditioner och sitt eget självmedvetande vid mötet med modernitetens krav. Berque växlar mellan övergripande sociologiska resonemang och livfulla konkreta minnen från egna färder under ett långt liv i olika delar av arabvärlden. Han kommenterar sin egen omfattande läsning av arabisk litteratur och återger livfulla diskussioner med politiker och intellektuella i många länder. Han diskuterar den arabiska poesins säregenhet och traditioner, han skildrar stadslandskapets utveckling i städer som Kairo och Bagdad och de nya eliternas problem med att erövra de nya kunskaperna men samtidigt inte svika sina egna traditioner. Jacques Berques bok är ett oundgängligt arbete för var och en som vill förstå vad som händer i arabvärlden när den ställs inför modernitetens krav och utmaningar.

de som talar arabiska och som har antagit arabisk kultur och arabisk livsstil. Mats Tunehag Nej, alla kulturer är inte lika bra och en del kulturrelaterade attityder och beteenden måste bekämpas. Vi kan aldrig acceptera en kultur där kvinnor är rättslösa, där kristna förföljs, där judehatet präglar media och skola, och där konvertiter ska straffas.

Innehållsförteckning ... etniska och kulturella mångfalden som en av grunderna till att det ställs högre krav på att lärarna utbildas för att verka i en mångkulturell förskola.

RELATERADE BÖKOR