Enahanda läsning : en queer tolkning av romancegenren

Enahanda läsning : en queer tolkning av romancegenren - Elin Abrahamsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Elin Abrahamsson
DIMENSIONERA
3,46 MB
FILNAMN
Enahanda läsning : en queer tolkning av romancegenren.pdf
ISBN
7319883524578

BESKRIVNING

Repetitivt, ostimulerande, enkelspårigt – och enahanda. Så omtalas ofta romancegenren, en typ av kärleksberättelser med lyckliga slut som främst skrivs och läses av kvinnor. Andra ord som används för att benämna genren är ”skräp”, ”porr” och ”tantsnusk” – böcker som läses med bara en hand. I Enahanda läsning tar Elin Abrahamsson fasta på denna nedvärderande syn på romancegenren för att undersöka vad kritiken innehåller – och vad den värjer sig mot. Studien utgår från de populära böckerna och filmerna Twilight och Fifty Shades of Grey. Här diskuteras inte bara den föraktade romanceläsaren som hon framträder i kritiken mot genren, utan också hur hennes läsning skulle kunna se ut. Den enkla och okritiska, repetitiva och verklighetsfrånvända romanceläsningen visar sig då vara lika mycket ett hot som en möjlighet.

I Enahanda läsning tar Elin A Det har genusvetaren Elin Abrahamsson, som är verksam vid Stockholms universitet, försökt ta reda på i sin doktorsavhandling Enahanda läsning: En queer tolkning av romancegenren. Hennes forskning ryms inom fältet kulturstudier, och utgår mer specifikt från queerteori - studiet av hur normer om kön och sexualitet konstrueras och upprätthålls. En queer tolkning av romancegenren" har Elin Abrahamsson bland annat studerat E L James "Fifty shades of Grey".

Ellerströms 2018 (286 sidor) ROMANCE ÄR EN benämning som de senaste åren importerats från den anglosaxiska världen som en beteckning på en typ av populära kärleks-berättelser med lyckliga slut. Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap Disputation 25 maj 2018 Elin Abrahamsson försvarar sin avhandling Enahanda läsning: en queer tolkning av romancegenren . Elin Abrahamsson försvarar sin avhandling "Enahanda läsning: en queer tolkning av romancegenren". Opponent är docent Claudia Lindén, Södertörns högskola.

RELATERADE BÖKOR