Det romerska riket

Det romerska riket - Hilding Thylander | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hilding Thylander
DIMENSIONERA
4,10 MB
FILNAMN
Det romerska riket.pdf
ISBN
5301814810315

BESKRIVNING

Denna skildring av romarrikets historia har blivit en klassiker. Det beror framför allt på författarens stora kunskaper och det lättillgängliga sätt på vilket det enorma ämnesområdet presenteras.Författaren definierar själv bokens målgrupp: ?Föreliggande arbete vänder sig främst till den ganska stora allmänhet som har intresse av att lära känna den historiska utvecklingen hos ett folk, vars lagar och institutioner fortlevat under århundraden efter att dess politiska storhetstid upphört, och vars byggnader och minnesmärken av olika slag fortfarande kan beundras i hela Medelhavsområdet.?Läsaren ställs således inför det enastående historiska panorama som utspelas runt Medelhavet vars stater, städer, kulturer, vetenskaper och utgör själva fundamentet för vårt eget samhälle.Författaren Hilding Thylander (1907-93) var docent 1953-74 i klassisk fornkunskap samt antikens historia vid Stockholms universitet, tillförordnad professor under olika perioder. Thylander tillhörde det fåtal som var licentiat i såväl latin som klassisk fornkunskap. Sekreterare 1957-1991 i Svenska Humanistiska Förbundet, styrelseledamot 1960-1979 i Svenska Arkeologiska Sällskapet. Produktiv som författare i sina specialämnen..

Mellan åren 1453-1804 var Österrike ett ärkehertigdöme och 1804-1918 ett kejsardöme. Samtliga i listan var fram till år 1806 även tysk-romersk kejsare.

Vad sägs om stekta sovmöss doppade i honung? Men basråvarorna för de vanliga romarnas kosthåll var desamma som i dag: vete, vin och oliver. Och mycket talar för att man även tillagade föregångare till pizza och pasta. Det romerska riket, grundat på 750-talet före Kristus, var ett oerhört mäktigt imperium som dominerade stora delar av Europa och den då kända världen.

RELATERADE BÖKOR