Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet i relationer

Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet i relationer - Tor Wennerberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Tor Wennerberg
DIMENSIONERA
4,32 MB
FILNAMN
Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet i relationer.pdf
ISBN
9716863833449

BESKRIVNING

I Själv och tillsammans utforskar Tor Wennerberg hur trygga respektive otrygga anknytningserfarenheter påverkar vår identitetsutveckling och vårt sätt att vara i relation till andra, från tidig barndom till vuxen ålder.Författaren tar oss med till vår evolutionära utvecklingsmiljö på den afrikanska savannen, där en kortvarig separation kunde vara liktydig med en dödsdom för ett litet barn. Han beskriver hur skapandet av anknytningsrelationer är en biologiskt nedärvd överlevnadsstrategi, som också ligger till grund för mentaliseringsförmågans utveckling. Dessutom diskuteras hur kärleksrelationer ofta aktiverar tidigt inlärda relationsmönster som kan försvåra känslomässig öppenhet och intimitet samtidigt som de också väcker en strävan att överskrida dessa mönster. Vårt sätt att hantera närhet och självständighet ställs här på sin spets: hur kan man komma en annan människa nära utan att förlora sig själv?Tor Wennerberg är leg. psykolog, författare och föreläsare. Han har skrivit Vi är våra relationer om anknytning, trauma och dissociation (2010) och Själv och tillsammans om anknytning och identitet i relationer (september, 2013).

Skickas om 3 vardagar. Köp boken Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet i relationer av Tor Wennerberg (ISBN 9789127132368) hos Adlibris.

, Svenska, För vuxna Ämne: Anknytning (psykologi), Identitet (psykologi), Fler ämnen: Psykologi; Utvecklingspsykologi; Upphov: Tor Wennerberg: Utgivare/år: Stockholm ... Aktuellt och press; Om vår verksamhet; Jobba eller praktisera hos oss ... Tor Wennerberg är leg.

RELATERADE BÖKOR