Händer som lyder : hantverkarna vid Handarbetets Vänner

Händer som lyder : hantverkarna vid Handarbetets Vänner - Annelie Holmberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Annelie Holmberg
DIMENSIONERA
4,85 MB
FILNAMN
Händer som lyder : hantverkarna vid Handarbetets Vänner.pdf
ISBN
9134701647655

BESKRIVNING

Hantverkarna vid Handarbetets Vänner har allt sedan starten 1874 tillverkat textilier av högsta kvalitet. Vid ateljén har konstnärers och formgivares skisser omvandlats till sofistikerade broderier och vävnader som sedan har fått smycka både offentliga och privata rum. Trots detta har hantverkarna oftast arbetat i det fördolda. De har sällan berättat om produktionen och inte heller krävt att få ta plats i utställningar och publikationer. Deras främsta uttryckssätt har varit själva arbetet.Syftet med denna bok är att låta hantverkarna berätta: om metoder och strategier och om Handarbetets Vänner som kreativ miljö. I deras vittnesmål finns verksamhetens hela historia införlivad. De nötta trappstegen, dunkande vävstolarna och fräna dofterna från färgeriet manifesterar en värld där höga krav på konstnärlighet och material omsätts i handling. Hur går det till? Manualerna är få. Desto viktigare är det tysta lärandet, den kreativa dialogen - och att ha händer som lyder.

Foto: Petra Hellberg. Utställningen Textile Studios in Europe .

Genom att reservera kan du ställa dig i kö eller beställa till ditt bibliotek. Reservationer i kö: 0 Textilforskaren Annelie Holmberg, som har en bakgrund som textillärare och lärarutbildare, har tidigare intervjuats här i Slöjdlärarportalen utifrån sin doktorsavhandling om textillärarutbildning.Idag arbetar Annelie som universitetslektor i textilvetenskap vid Uppsala universitet om berättar denna gång i texten nedan om ett fortsatt forskningsprojekt om Handarbetets vänner (HV): Pris: 179 kr.

RELATERADE BÖKOR