Tankar om det otänkbara : hur skulle ett krig mellan USA och Ryssland se ut

Tankar om det otänkbara : hur skulle ett krig mellan USA och Ryssland se ut - The Saker | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
The Saker
DIMENSIONERA
7,19 MB
FILNAMN
Tankar om det otänkbara : hur skulle ett krig mellan USA och Ryssland se ut.pdf
ISBN
7635738529494

BESKRIVNING

Har det otänkbara blivit tänkbart? Är USA på väg mot en direkt militär konflikt med det kärnvapenutrustade Ryssland?I Tankar om det otänkbara går den rysk-amerikans­­­ke militäranalytikern The Saker igenom olika scena­rier för hur ett krig mellan USA/Nato och Ryssland kan tänkas starta och utspela sig.Han menar att Väst grovt undervärderar Rysslands militära förmåga och har övergett lärdom­ar­na från det kalla kriget.Då förstod man att ett krig mellan de två rivalerna skulle innebära att båda förlorade och därför måste undvikas till varje pris.Nu tycks Washington ta varje tänkbart tillfälle till att provocera Moskva. Det må vara genom att expandera Nato österut och stödja statskuppen i Ukraina eller genom att stationera ut snabbinsatsstyrkor i Baltikum och antiballistiska missiler i Rumänien.Då var många uppriktigt, och välmotiverat, panik­slagna.Nu är nästan ingen rädd och bara ett fåtal lägger ens märke till vad som sker.Tankar om det otänkbara är därför en nödvändig väckarklocka.OM FÖRFATTARENPseudonymen "The Saker" är grundare av The Saker Community of Blogs, som på frivillig basis driver bloggar på sju språk, med åtta olika redaktioner fördelade på fyra kontinenter. Den ursprungliga engelsk­språkiga bloggen, som är baserad i Florida där The Saker är bosatt, har över 1 miljon besök varje månad.The Saker är av ryskt ursprung men uppvuxen i Väst­europa. Han är universitetsutbildad i USA och har tidigare arbetat som mili­tär analytiker. Förra året utkom boken The Essential Saker (Nimble Pluribus),­ ett urval texter från The Sakers blogg 2007-2015."Saker" betyder tatarfalk (Falco cherrug), en utrot­ningshotad falkfågel som påträffas främst i Asien, men även i östra Europa och nordöstra Afrika.www.thesaker.is"När jag först kom i kontakt med The Sakers blogg, un­der en av dessa ändlösa nattliga räder på nätet, så kom jag att älska den lika mycket som The Trashmen, bandet som för alltid förändrade rock'n'rollen. The Saker har förändrat nätet för alltid vad gäller seriös diskussion om Ryssland. Det här var på riktigt: en ryss med ett livligt intellekt, bosatt i 'Kaosimperiets' nedre regioner, som talade direkt från hjärtat, långt bortom väns­ter- eller höger-positioner. En ny Diogenes som sökte sanningen i den konstruerade Ryssland-mot-Väst-krisens ödemark." Pepe Escobar om The Saker

Ryssland ligger dessutom nära allierat med Kina, Kina kontrollerar USA ekonomiskt, vilket skulle utesluta USA från att kriga mot Ryssland. Försvaret har på bara några år gått från att avfärdas som ett "särintresse" till att bli en av de hetaste frågorna i det svenska valet. Förklaringen till det tar oss med på en resa runt Östersjön, till Baltikum som hastigt rustar för krig med Natos hjälp. "Det står bortom all tvivel att det pågår ett lågintensivt krig mot Sverige, svensk polis och svenska folket".

Spanska sjukan drabbar världen Buddhismen grundades på 500-talet f.Kr i norra Indien av Siddharta Gautama efter att han nått upplysning och blivit Buddha. Buddhismen är en religion som i stort handlar om etik. - Det är en exotisk tanke att Ryssland skulle attackera Sverige.

RELATERADE BÖKOR