Krig är dumt

Krig är dumt - Kjell W Ahlberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kjell W Ahlberg
DIMENSIONERA
4,77 MB
FILNAMN
Krig är dumt.pdf
ISBN
8334796864715

BESKRIVNING

I bokserien Fågel Blå ingår tre band varav Krig är dumt är det första. Boken utkom i december 2006 och de två efterföljande har kommit under våren 2007.I Krig är dumt ingår följande kapitel: Mellankrigstiden - Brottstycken ur andra världskriget -Slaget om Storbritannien- Situationsbilder från luftkriget- Flygspaningens utveckling i England- Operationer mot slagskeppet Tirpitz - Appendix- Index personer- FlygplantyperRecension:NY BOK OM SVERIGE OCH VÄRLDSKRIGETKrig är dumt är titeln på en nyutkommen bok av Kjell W Ahlberg. På dryget 300 sidor berättar han om Sverige och det andra världskriget. Boken ingår i en serie på tre band kallad Fågel blå och den ges ut på eget förlag.Den före detta fältflygaren vid F 11 i Nyköping och senare högstadieläraren Kjell W. Ahlberg har i en serie kallad Fågel blå på tre band släppt ut nummer ett.Titeln har han lånat av den berömde tyske ökenräven, pansargeneralen Rommel, vilken Hitler tvingade att skjuta sig själv.Boken är ett mycket väl genomarbetat historiskt dokument, vilket väl skulle fylla kraven på en doktorsavhandling i historia. En hel del tidigare delvis okända fakta kommer fram i Ahlbergs forskning.Att Hermann Göring kanske räddade ett anfall mot Sverige genom att ge Hitler ett ultimatum, att England hade vissa planer på att näpsa Sverige för den export av järnmalm och kullager som skedde från Sverige till Tyskland under nästan hela kriget, att Tyskland var verkligt långt framme i sin kärnforskning och redan före 1939 och krigsutbrottet låg väl till när det gällde att utveckla de första prototyperna av jetplan eller rea som det då hette. Plus en hel rad annat intressant.Den gamle Spitfirepiloten Ahlberg har med boken gjort ett grundligt, heltäckande och beundransvärt förarbete med en presentation som gör att det blir så mycket svårare att gissa vad böckerna nummer två och tre kan handla om. Men Kjell W, en gång svårt skadad i ett flyghaveri på Krigsflygskolan i Ljungbyhed, vilket resulterade i en genom livet helt stel fotled, har alltid varit känd för att inte lämna något åt slumpen.Intill sin pensionering var han direktionspilot hos Löfbergs Lila i Karlstad. Ulf Wiberg.

Författarens förlag 2006. En personligt hållen skildring av krigshändelser från mellankrigstiden till andra världskrigets slut.

Alla har en Buy Krig är dumt (Fågel Blå) by Kjell W Ahlberg (ISBN: 9789197661508) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. det är dumt med krig söndag 7 november 2010.

RELATERADE BÖKOR