Jag har ingen vilja till makt : Biografi över Tage Erlander

Jag har ingen vilja till makt : Biografi över Tage Erlander - Dick Harrison | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Dick Harrison
DIMENSIONERA
3,17 MB
FILNAMN
Jag har ingen vilja till makt : Biografi över Tage Erlander.pdf
ISBN
4490792606397

BESKRIVNING

Tage Erlander är den svenska statsminister som suttit längst vid makten 23 år. Trots detta har ingen skrivit någon större biografi över hans liv och gärning. Hans dagböcker och hans egna memoarer är de enda skildringar som funnits att tillgå för den som önskat lära känna Sveriges främste politiker under efterkrigstiden. Dick Harrison har skrivit ett rikt illustrerat standardverk över Erlander som ger en bild av en mycket sammansatt person. Han var obrottsligt lojal mot människor han tyckte om och delade politiska ståndpunkter med, samtidigt som han kunde drivas av ett nästan oförsonligt hat mot vissa politiska motståndare. Han insåg till fullo begåvningen hos yngre manliga kolleger, som Olof Palme, men var märkligt oförmögen att inse styrkan hos kvinnorna i partiet. Han förenade kärleken till politiken med ett brinnande intresse för naturvetenskap, litteratur och scendramatik. Tage Erlander var statsministern som inte ville ha makten men som likväl var makten personifierad under nästan ett kvarts sekel. Han plågades ideligen av dåligt självförtroende men lyckades genomdriva i princip alla reformer han föresatte sig, mycket tack vare sitt älskade Harpsund och stödet från familjen. "Fascinerande läsning." Länstidningen Södertälje

Read 2 reviews from the world's largest community for readers. Tage Erlander är den svenska statsminister som suttit ... Jag har ingen vilja till makt Dick Harrisons biografi över Tage Erlander.Harrison kommer till Voksenåsen och ger ett föredrag som fokuserar på Erlanders kontakter och tankar omkring grannlandet Norge.

Trots detta har ingen skrivit någon större biografi över hans liv och gärning. Hans dagböcker och hans egna memoarer är de enda skildringar som funnits att tillgå för den som önskat lära känna Sveriges främste politik... Jag har ingen vilja till makt book.

RELATERADE BÖKOR