Kapare och pirater

Kapare och pirater - Lars Ericson Wolke | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lars Ericson Wolke
DIMENSIONERA
5,40 MB
FILNAMN
Kapare och pirater.pdf
ISBN
5836593504439

BESKRIVNING

»Välskriven, lättläst och full av dramatiska händelser och intressanta personer som väcker läsarens intresse.« Bibliotekstjänst»Att författaren har ett starkt intresse för ämnet framgår tydligt. Han skriver kunnigt, engagerat och har förmågan att göra texten lättillgängligt.« Dagbladet SundsvallVid vikingatidens slutskede 10501100 upphörde inte sjöröveriet längs Östersjön och Nordsjöns stränder tvärtom tilltog det. Nu följde runt 750 år då pirater och sjörövare härjade mer eller mindre intensivt innan kuststaterna började bekämpa kriminaliteten till sjöss. Men då ökade istället kaperiet det av statsmakten godkända kriget mot fiendens handelsfartyg innan det slutligen förbjöds år 1856.Kapare och pirater handlar om hur handelsfartyg, fiskare och kustsamhällen har angripits av och försvarat sig mot pirater och kapare genom århundradena. Det är en historia som aldrig förut berättats i sin helhet. Den är full av dramatiska händelser och fascinerande människoöden som genom ny arkivforskning kan lyftas fram ur historiens glömska.Lars Ericson Wolke är professor i historia vid Försvarshögskolan i Stockholm och docent vid Åbo Akademi. Han är en av Sveriges mest framstående militärhistoriker, och har skrivit ett trettiotal populärvetenskapliga böcker.

Gustaf von Hofsten presenterar förmånsboken i Nautiska klubben, "Kapare och pirater". För att beställa böckerna ur Nautiska klubben måste du var... Kapare och sjörövare Av Alf Åberg Pirater har haft många namn - buckanjärer i Karibiska sjön, korsarer i Medelhavet, vitaliebröder i Östersjön - men en sak förenade dem alla: de var rövare som bedrev sitt ohyggliga yrke för att snabbt tjäna ihop en förmögenhet. Kapare och pirater i Nordeuropa under 800 år i bibliotekets katalog .

Det är en historia som aldrig förut berättats i sin helhet. Titel: Kapare och pirater - I nordeuropa under 800 år Författare: Lars Ericson Wolke Förlag: Historiska Media (2012) Vår gamle vän Lars Ericson Wolke är tillbaka med en ny bok och tar oss ut på nya äventyr till havs. Denna gång är det kapare och pirater i de nordiska farvattnen som har hamnat under luppen hos den stringente historikern. Pirater - då och nu - Birgitta Torndal i GP påminner oss om att "I år finns all anledning att uppmärksamma kapare... Piraterna, eller sj r varna, h rjade fritt p haven och attackerade skepp med v rdefulla laster.

RELATERADE BÖKOR