Glas på bordet - i Grönsööhemmet

Glas på bordet - i Grönsööhemmet - Åke Nisbeth | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Åke Nisbeth
DIMENSIONERA
5,61 MB
FILNAMN
Glas på bordet - i Grönsööhemmet.pdf
ISBN
8066645290036

BESKRIVNING

Grönsöö har en imponerande samling av glasföremål från 1600-talet och framåt. Samlingen omfattar såväl dricksglas för olika tillfällen som karaffer, tillbringare, serveringskärl, skålar och prydnadsföremål i glas. Den största delen utgörs av bruksglas från 1800-talet. Med hjälp av bouppteckningar och räkenskaper kan man ganska väl följa glasens vandringar mellan olika generationer och familjer, vars husgeråd slutligen samlats på Grönsöö. Att exakt kunna fastställa år för tillverkning eller inköp lyckas bara ibland, men med hjälp av tillgänglig expertis kan föremålen infogas i den konsthistoriska och hantverksmässiga utvecklingen. Utvecklingen av bordsdukning och dryckesseder präglar även glasbeståndet på Grönsöö.Från dessa olika utgångspunkter presenteras glasbeståndet i ett stort Uppländskt herrgårdshus. ?Glas på bordet ? i Grönsöö hemmet? av fil dr Åke Nisbeth är nr 2 i Grönsöö kulturhistoriska stiftelses skriftserie. 71 sidor rikt illustrerad.

0 av 5. 499 kr Lägg i varukorg; KAMPANJ Kosta Boda.

De kan vara fyrkantiga, rektangulalära, runda, ovala eller något annan spännande form. De är slitstarka och lätta att hålla rena.

RELATERADE BÖKOR