Minnets spelrum : om musik och pensionärsskap

Minnets spelrum : om musik och pensionärsskap - Sverker Hyltén-Cavallius | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sverker Hyltén-Cavallius
DIMENSIONERA
6,21 MB
FILNAMN
Minnets spelrum : om musik och pensionärsskap.pdf
ISBN
4276061493815

BESKRIVNING

Idag talas det ofta om åldersexplosionen och de försörjnings- och omsorgsproblem som uppstår då de äldre blir en allt större del av befolkningen. Forskningen har lärt oss mycket om åldrandets sociala villkor. Men hur formas egentligen de kulturella positioner som är tillgängliga för äldre människor? I den här boken undersöks formandet av pensionärskap i tre musikaliska fält den kommersiella pensionärsmusiken, vårdens institutionsmusik och föreningars musicerande. Tillsammans ger de en rik bild av pensionärskap i vår tid.Vi får bland annat möta artister som gör en andra karriär som seniorhjältar med inriktning på pensionärsträffar och servicehus; en ambulerande radiosändning med musik och intervjuer på äldreboenden; olika musikaliska minnesarbeten i vården; sånggrupper och musikcirklar i pensionärsföreningar. Genom fokus på klanger, socialt samspel och vidare kontexter visas hur pensionärskap formas i ett specifikt spelrum, ett ofta marginellt socialt, tidsligt och rumsligt utrymme som ges utopiska kvaliteter. Ett särpräglat sound och en specifik harmonik, en tillbakablickande hållning samt ett homogent och exklusivt nationellt ramverk är olika inslag i formandet av pensionärskapets musik.

Musik och dans; Historia och arkeologi; Ekonomi; Geografi och resor; Sport, ... Minnets spelrum : om musik och pensionärsskap.

Midlertidig utsolgt. Kjøp boken Minnets spelrum : om musik och pensionärsskap av Sverker Hyltén-Cavallius (ISBN 9789178447015) hos Adlibris.com.

RELATERADE BÖKOR