En hjälte för vår tid

En hjälte för vår tid - Thomas Wulff | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Thomas Wulff
DIMENSIONERA
6,85 MB
FILNAMN
En hjälte för vår tid.pdf
ISBN
4602355367734

BESKRIVNING

En hjälte för vår tid handlar om en bortglömd finlandssvensk med dubbelidentitet. Ivarlassy föds under slutet av 1800-talet i Baku, där han lever sina första tio år tills föräldrarna bestämmer sig för att skicka honom till Helsingfors för att inleda sin läroverksgång.Loven tillbringas dock i Azerbajdjan och tidigt kommer Ivarlassy att intressera sig för islam och den muslimska kulturen.Huvudstaden Baku är den här tiden ett centrum för oljeindustrin med Nobel-bolagen som en framgångsrik aktör. I jämförelse känns Helsingfors för Ivarlassy som en sömnig småstad i fel ända av det ryska riket. Men Helsingfors är också en fristad för tidens ryska revolutionärer och Ivarlassy dras snart in i kretsar som har störtandet av tsaren och Finlands frihet som första punkt på programmet. Han blir invigd i Eugen Schaumans planer att mörda generalguvernör Bobrikov, men har också kontakt med en konkurrerande mordgrupp, inte lika beslutsam visar det sig. Andra historiska gestalter som möter oss är Lenin och Stalin. Deras förhållande skärskådas, hur ska Lenin besvara Stalins ögonblinkning när han stiger ner från podiet efter att ha hållit ett brandtal för revolutionen – är det korrekt med en blinkning tillbaka, eller borde han leverera en stillsam nick?I Thomas Wulffs stora roman om finländskt och ryskt sekelskifte varvas historisk kunskap med humor och spänning. Allt är kanske inte helt och hållet sant, men allt är inte heller osant. Första fristående delen av en planerad trilogi."... är det något som Wulff ägnar sig åt i sin bok är det att just att beträda skrönans väg, att ägna sig åt ett fabulerande som nästan inte vet av några gränser och att dessutom leka med uttrycksmedlen, underhålla och ha sig i en suverän behärskning av uttrycksmedlen. Vad han skrivit är en i hög grad skickligt komponerad och välgjord berättelse, där själva formen är det kanske allra viktigaste. Med hjälp av en från filmen lånad klippteknik sätter han sig över sådana futtiga begränsningar som har med rum och tid att göra. Thomas Wulff är inte knusslig med någonting i denna med en stor portion självsvåld skrivna prosabok."Bo-Ingvar Kollberg, Uppsala Nya Tidning"Romanen har onekligen sin charm just i blandningen av den berättarglada skrönaktigheten och humorn - som vardera förstärks av det ålderdomliga språket - och den vederhäftiga tidsskildringen."Bror Rönnholm, Åbo Underrättelser"Wulffs stil är arkaiserande och samtidigt är boken så rik på detaljer som endast kan komma från författarens fatabur. Resultatet blir historiskt hänryckande och ibland mycket humoristiskt."FT, Löntagaren"För vare sig den här boken är en pikareskroman eller en skröna, är den varken enspårig eller entydig. De mörka stråken är där, samtidigt som jag tror att ingen skrivit så fritt och uppsluppet om de första åren av vårt nittonhundratal. Det här är en helt ny öppning i Thomas Wulffs oförutsägbara författarskap, en öppning som förutspår mycket gott ..."Kristina Rotkirch, Razzia

Frågor om vad som är. sant och baserar sig på historiska fakta, och vad som ... Men i dessa tider finns det inte många män som Strelkov.

Hjältar finns överallt - i litteraturen, mytologin, sporten och på film men även i vår vardag. I En Hjälte för Vår Tid är objektet för den parodiska eller pastischartade imitationen nämligen en rätt så odefinierad ålderdomlig stil att skriva historia. Jag har valt att exemplifiera denna äldre stil med Bernhard Estlanders biografi över Eugen Schauman från 1924. Bestäm i förväg om deltagarna ska arbeta i grupper eller var och en för sig.

RELATERADE BÖKOR