Långedragsjullar

Långedragsjullar - Bengt Arne Runnerström | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bengt Arne Runnerström
DIMENSIONERA
3,35 MB
FILNAMN
Långedragsjullar.pdf
ISBN
9675158086228

BESKRIVNING

De flesta av de båttyper som var vanliga i de svenska skärgårdarna på 1950- och 1960-talen har under senare år snabbt blivit allt ovanligare. Det gäller såväl Stjärnbåtar som GKSS-ekor och Långedragsjullar. En icke obetydlig del av vårt maritima kulturarv håller på att försvinna framför våra ögon.Enskilda entusiaster har sedan flera år tillbaka insett detta och många har lagt ner otaliga timmars arbete på att rädda enskilda båtar till allas vår glädje. Även våra kulturminnesvårdande institutioner har insett vart utvecklingen har varit på väg och man har börjat agera genom att K-minnesmärka typiska representanter för det seglande kulturarvet. Flera museer har dessutom åtagit sig att för framtiden bevara enskilda båtar.En viktig del i bevarandet är att sprida kunskap. Författaren har valt att både samla fakta om de enskilda båtarna och deras upphovsmän och dessutom låtit restaurera J22 nummer 1 "Nabben II" till ursprungligt skick.Resultatet av detta arbete presenteras i denna bok och finns dessutom sedan en tid tillbaka uppdaterat och tillgängligt på www.julleregister.se

Skickas inom 3-6 vardagar. Köp Långedragsjullar av Bengt Arne Runnerström på Bokus.com. Inlägg om Långedragsjullar skrivna av Korpen.

Lista på k-märkta fartyg; Fartygsforum. Fartygsstöd.

RELATERADE BÖKOR