Konstnärsparet Anna Gardell-Ericson och Johan Ericson : en minnesbok

Konstnärsparet Anna Gardell-Ericson och Johan Ericson : en minnesbok - Gösta Procopé | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gösta Procopé
DIMENSIONERA
9,70 MB
FILNAMN
Konstnärsparet Anna Gardell-Ericson och Johan Ericson : en minnesbok.pdf
ISBN
3198358394064

BESKRIVNING

En bok om konst och konstnärsliv i 1880-talets Frankrike, där vi genom visbyflickan Anna Gardell får möta många av de skandinaviska konstnärer som då var verksamma där. Anna Gardell satsade tidigt på en gedigen konstnärsutbildning. 1882 gifte hon sig i Paris med den svenske konstnären Johan Ericson och de var då båda väl etablerade konstnärer. Senare bosatte de sig i Göteborg, men var ofta på Gotland och målade. De är representerade på ett flertal utländska och svenska museer, här bl.a. på Nationalmuseum och Göteborgs Konstmuseum. I boken återges ett 40-tal av deras konstverk från Gotland, Västkusten och Frankrike i färg. Den är dessutom rikt illustrerad med fotografier och teckningar.

This includes data values and the controlled vocabularies that house them. Datasets available include LCSH, BIBFRAME, LC Name Authorities, LC Classification, MARC codes, PREMIS vocabularies, ISO language codes, and more. Gösta Procopé, "Konstnärsparet Anna Gardell-Ericson och Johan Ericson", 1982, jfr snarlik version av motivet ("Tvätterskor, Concarneau", 1880-84) avbildad halvsida, sid 37. "Tvätterskor, Concarneau" (Washerwomen Concarneau) Signed Joh.

Libris länk. ISBN 91-85716-21-9 Externa länkar.

RELATERADE BÖKOR