Hans Krondahl : textila verk

Hans Krondahl : textila verk - Mailis Stensman, Tonie Lewenhaupt | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mailis Stensman, Tonie Lewenhaupt
DIMENSIONERA
7,5 MB
FILNAMN
Hans Krondahl : textila verk.pdf
ISBN
1412209177026

BESKRIVNING

Hans Krondahl är en av våra ledande svenska textilkonstnärer. Hans stora gobelänger och andra textila verk hänger på många stora museer. I samband med bokens utgivning i februari 2009 öppnar en stor retrospektiv utställning på Waldemarsudde i Stockholm. Krondahl slog igenom på 60-talet. Han har bott och arbetat bl a i Japan och USA. Han har även arbetat med design och förfärdigat mönster till textilier. Här presenteras Krondahls konstnärskap av Majlis Stensman och Tonie Lewenhaupt.

de textila hyllningarna till Karen Blixen och Greta Garbo. När Hans Krondahl 1955 började på Konstfacks textila linje var han ensam man bland nitton elever. Textilkonsten har av tradition varit starkt kvinnodominerad, ett av de få områden där kvinnors kreativitet och hantverksskicklighet uppmuntrats, inte sällan på grund av arbetets nyttoaspekt. Hans Krondahl är en av våra ledande svenska textilkonstnärer.

Textilkonstnären Hans Krondahl, ... Det var fascinerande att gå runt bland alla hans verk.

RELATERADE BÖKOR