Årebilder : fjället och byn genom en fotografs ögon

Årebilder : fjället och byn genom en fotografs ögon - Ola Rockberg, Martin Alzén | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ola Rockberg, Martin Alzén
DIMENSIONERA
5,60 MB
FILNAMN
Årebilder : fjället och byn genom en fotografs ögon.pdf
ISBN
4611014983248

BESKRIVNING

När man tittar på ett glas med saft är det sällan någon fråga omvad man ser. Samma glas med blommor i blir dock snabbt en vasoch vi inser att funktionen och behoven påverkar vår synvinkel. Påsamma sätt är det med Åre. Olika individers behov formar byn, ochnär någon tänker shopping och restauranger blir det bara skidåkningför någon annan. Bybor reagerar vanligtvis när någon kallarbyn för ”stan” men flera av byns funktioner är klart stadsmässigaom man jämför med andra byar med samma geografiska förutsättningar.Det är inte alltid självklart var gränsen går mellan detena och det andra.Även estetiska kvaliteter är beroende av betraktaren. Är det snyggtfrågar vi oss? Är en kabinbanebyggnad snygg eller måste byggnadervara gamla för att vara snygga? Eller kanske moderna? Säkertligger också här en bedömning som handlar om funktion och behov.Det här är en bok som betraktar Åre, som ibland avbildar miljöersom kanske betraktas som bakgator, eller visar vardagsbilder frånen by som oftast framställs i solsken och gnistrande snö. Och så ärdet ibland, även i den här boken, men långt ifrån alltid.This book considers Åre and its aesthetical qualities, depictingenvironments sometimes seen as backstreets, or pictures of everydaylife in a village usually portrayed in sunshine and glitteringsnow. The residents usually react when someone calls the village “atown” but many of the services and facilities more resemble those of a town.

Texten har Martin Alzén skrivit, och i kväll presenterar och signerar de båda sin bok. Två lokala boksläpp samma dag! Boken Årebilder berättar om fjället och byn genom en fotografs ögon. Fotografen är Ola Rockberg, som vill skildra Åres alla sidor, en del kanske lite mindre kända.

Att ha kameran med mig då får mig att se med andra ögon på det jag har omkring mig. Det gäller att gå sakta, annars missar man bilderna som finns där.

RELATERADE BÖKOR