Karies : sjukdom och hål

Karies : sjukdom och hål - Bengt Olof Hansson, Dan Ericson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bengt Olof Hansson, Dan Ericson
DIMENSIONERA
3,12 MB
FILNAMN
Karies : sjukdom och hål.pdf
ISBN
3514073407116

BESKRIVNING

HÅL I TÄNDERNA HAR DE FLESTA EN UPPFATTNING OM VAD DET ÄR, MEN VAD BETYDER KARIES SOM SJUKDOM?När en kariesskada upptäcks hos en patient har kariessjuk-domen, den biokemiska processen, pågått under lång tid. Vad ska man behandla, kariesskadan eller kariessjukdomen eller båda? Boken tar upp hur både sjukdomen och skadorna ska diagnostiseras och behandlas, med målet att undvika lagningar.Sammanfattande ingress av varje kapitel, instuderings-frågor och fallbeskrivningar underlättar läsning och inlärning och det detaljerade registret gör det lätt att hitta. I denna femte upplaga har texten reviderats. Kariesepidemiologiska data från Socialstyrelsen och Svenskt kvalitetsregister för karies och parodontit har uppdaterats.Som en anpassning till att tandvården allt oftare använder det mer adekvata ordet fluorid i stället för fluor, till exempel fluoridlack i stället för fluorlack, har i denna upplaga fluor ersatts med fluorid.Boken vänder sig främst till studerande på tandhygienist¬programmet, men också till andra tandvårdsutbildningar och till yrkesverksamma som vill aktualisera sina kunskaper i kariologi.BENGT OLOF HANSSON är odont. dr och var under 25 år övertandläkare i pedodonti vid Odontologiska Institutionen i Jönköping.DAN ERICSON är professor i cariologi, Odontologiska fakulteten, Malmö universitet.

Kontakta tandläkare om du upptäcker kariesskador hos ditt barn. Karies. I dagligt tal brukar man beskriva sjukdomen karies som " hål i tanden".

Fallbeskrivningar och instuderingsfrågor ingår. Karies : sjukdom och hål / Bengt Olof Hansson, Dan Ericson. Hansson, Bengt Olof, 1942- (författare) Ericson, Dan, 1953- (författare) ISBN 9789188099570 4., [rev ... Köp boken Karies : sjukdom och hål av Bengt Olof Hansson|Dan Ericson (9789177411680) | Bestories | Billigt, snabbt, enkelt | Fri frakt Hål i tänderna orsakas av sjukdomen karies.

RELATERADE BÖKOR