Personcentrerad hälso- och sjukvård : rapport från verkligheten.

Personcentrerad hälso- och sjukvård : rapport från verkligheten. - Hans-Inge Persson, Mikaela Javinger, Inger Ekman | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hans-Inge Persson, Mikaela Javinger, Inger Ekman
DIMENSIONERA
7,55 MB
FILNAMN
Personcentrerad hälso- och sjukvård : rapport från verkligheten..pdf
ISBN
9277897447170

BESKRIVNING

Detta är en unik lärobok som vänder sig till studenter och yrkesverksamma inom vård, medicin och hälsa. Läsaren får ta del av berättelser ur såväl anhörig- och patientperspektiv som yrkesverksamma inom psykiatrin, internmedicin, äldreomsorgen och habilitering. Tillsammans bygger de olika berättelserna en sammanhållen bild av hur man i praktiken kan arbeta personcentrerat: ett stödjande ledarskap, ett tvärprofessionellt samarbete, vikten av att lyssna är viktiga aspekter. Resultaten visar sig ofta bli bättre för alla parter. Bilden blir komplett med ett kapitel om aktuell forskning kring personcentrerad hälso- och sjukvård och etik i praktiken.Läs merHans-Inge Persson inleder boken med att berätta om vården hans fru Christina fick under hennes fyra sista månader i livet. Över femtio läkare träffade de, där många av mötena var präglade av det sjuka organet och sjukprocessen i kroppen men inte av personen som hade sjukdomen. Mikaela Javinger berättar om sina erfarenheter av hur det är att vara patient inom psykiatrin och betonar vikten av ömsesidigt förtroende och respekt, att lyssna och förmedla trygghet när patienten är sårbar och i ett maktunderläge.Professor Inger Ekman ger berättelserna ett forskningsperspektiv och ger läsaren grundläggande kunskap om etik i praktiken.Om författarnaHans-Inge Persson har mer än 25 års erfarenhet av att leda offentlig verksamhet, dels som kommunal förvaltningschef, dels som generaldirektör. Han är nu aktiv som författare, föreläsare och samhällsdebattör.Hans-Inge har tidigare skrivit boken Den inhumana vården – En bild från insidan av Skånes universitetssjukhus.Mikaela Javinger är medie- och kommunikationsvetare, föreläsare och skribent och arbetar med frågor som rör bemötande, etik, patientinflytande och egenmakt i vården, främst inom psykiatrin.Inger Ekman är leg. sjuksköterska och professor i omvårdnad vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Hon har varit prefekt vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa och prodekan vid Sahlgrenska akademin och är sedan 2010 föreståndare för Centrum för personcentrerad vård (GPCC).

av Hans-Inge Persson, Mikaela Javinger, Inger Ekman (ISBN 9789147113316) hos Adlibris. Fri frakt.

Bilden blir komplett med ett kapitel om aktuell forskning kring personcentrerad hälso- och sjukvård och etik ... vårdvetenskap och hälsa och prodekan vid Sahlgrenska akademin och är sedan 2010 föreståndare för Centrum för personcentrerad vård (GPCC).

RELATERADE BÖKOR