Orofacial smärta : ett multidisciplinärt omhändertagande

Orofacial smärta : ett multidisciplinärt omhändertagande Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
4,92 MB
FILNAMN
Orofacial smärta : ett multidisciplinärt omhändertagande.pdf
ISBN
8158407955090

BESKRIVNING

Smärta i ansiktsområdet ligger i gränslandet mellan odontologi och medicin. För dig som i ditt yrke möter patienter med orofacial smärta kan detta innebära en utmaning när det gäller både utredning och behandling. Denna antologi ger en samlad bild av hur komplex smärta kan vara och skapar större förståelse för patientens hela situation.Boken ger teoretisk och praktisk kunskap om akut och kronisk smärta. Vidare behandlas de olika områden som kan vara drabbade med tandvärk, led- och muskelsmärta, huvudvärk och nervsmärta. Flera kapitel ägnas åt behandling, med allt från farmakologiska preparat till rehabilitering. Boken beskriver också ett multidisciplinärt omhändertagande, där målet är att patienten genom snabbare och effektivare diagnostik och behandling får förståelse för sin situation och därmed en bättre livskvalitet.Alla författare representerar varsitt specialistområde och har lång erfarenhet av multidisciplinärt arbete. Redaktör är Annika Rosén, professor vid institutionen för klinisk odontologi, Universitetet i Bergen, och övertandläkare vid käkkirurgiska avdelningen, Haukeland universitetssykehus, Bergen, Norge.Boken ger stöd och bredare kunskap till olika kategorier av studenter och vårdpersonal inom både tandvård och sjukvård:- Tandläkarstudenter i grund- och specialistutbildning- Specialisttandläkare och tandläkare med specialintresse inom såväl allmän- som sjukhustandvård- Fysioterapeuter och psykologer inriktade på smärta- Läkarstudenter i specialistutbildning och specialistläkare inom till exempel neurologi, rehabiliteringsmedicin, anestesiologi och farmakologi- Sjuksköterskor under specialistutbildning och smärtsjuksköterskor.

Vid käkrörelser som gapning och tuggning varierar engagemanget ... Orofacial smärta Prevalens och riskfaktorer Med orofacial smärta avses smärta som innefattar munnen, tänderna och ansiktet, detta brukar även inrymmas inom begreppet temporomandibular dysfunktion, (TMD) (Wolf 2007). TMD är ett äldre samlingsbegrepp som i dagsläget inte används för diagnostik och beskrivning av patienterna. Långvarig smärta definieras som ett smärttillstånd som kvarstår mer än tre månader.

är långvariga mångfasetterade/komplexa orofaciala smärtor och huvudvärk som kan vara en del i en generaliserad smärta där ... med denna samverkan är att erbjuda patienter med långvarig ansiktssmärta god vård genom ett integrerat multidisciplinärt omhändertagande.

RELATERADE BÖKOR