Existentiella frågor : inom vård och omsorg

Existentiella frågor : inom vård och omsorg - Jan Arlebrink | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jan Arlebrink
DIMENSIONERA
12,91 MB
FILNAMN
Existentiella frågor : inom vård och omsorg.pdf
ISBN
7066468530152

BESKRIVNING

En mycket viktig fråga inom all vård och omsorg är om och hur personalen hjälper patienten att bearbeta hans eller hennes existentiella frågor. När livet går sin gilla gång är det säkert så att de flesta människor ganska sällan funderar över de stora meningsfrågorna. Men när vi drabbas av sjukdom eller andra svårigheter och därigenom blir beroende av andras vård och omvårdnad, börjar vi ofta fundera över meningen med det som hänt och händer. Den vanligaste frågan är kanske – varför?Att hjälpa patienten att bearbeta existentiella frågor upplevs inte sällan som svårt av personalen. Det är svårt att bemöta dessa frågor och funderingar, och det är lätt att känna sig otillräcklig. Resultatet kan bli att man väljer att dra sig undan. Det kan också vara så att patienter och personal har olika uppfattning om vilka frågor som är viktiga och angelägna. Det är inte heller alltid frågorna verbaliseras, även om de ständigt är närvarande inom patienten. Att hjälpa den vårdade att verbalisera frågorna blir?därför en viktig uppgift för personalen.Existentiella frågor – inom vård och omsorg riktar sig till studerande och redan yrkesverksamma inom samtliga hälso- och sjukvårdsutbildningar. Tanken är att boken ska vara en källa till kunskap och reflektion för att kunna närma sig de svåra men viktiga ?existentiella frågorna.

Den utmärks av värme, integritet och empati och ska med hänsyn till patientens sjukdom ge högsta möjliga livskvalitet (Hospice, Akademiska sjukhuset, 2008). självmord · depression · arbeta inom vården · människans psyke · existentiella frågor · droger · identitet/självbild repris (reprise) Erik och Philip har varit vänner sedan barnsben. De delar intresset för litteratur och har båda alltid drömt om att själva bli författare.

Lika viktigt som att du presenterar vem du är, är det att arbetsgivaren berättar om verksamheten och att ni tillsammans diskuterar vilka villkor som ska gälla. 1:a upplagan, 2012. Köp Existentiella frågor : inom vård och omsorg (9789144060668) av Jan Arlebrink på campusbokhandeln.se Existentiella frågor av Arlebrink, Jan: En mycket viktig fråga inom all vård och omsorg är om och hur personalen hjälper patienten att bearbeta hans eller hennes existentiella frågor.

RELATERADE BÖKOR