Förändringsarbete i hälso- och sjukvård

Förändringsarbete i hälso- och sjukvård - Eric Carlström | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Eric Carlström
DIMENSIONERA
3,19 MB
FILNAMN
Förändringsarbete i hälso- och sjukvård.pdf
ISBN
2794057534481

BESKRIVNING

En av våra största utmaningar är att förändra stora offentliga verksamheter med långa traditioner och starka professioner.  Hälso- och sjukvården är en av våra mest traditionsrika, väl inarbetade och samtidigt omhuldade verksamheter. Den representerar en motsägelsefull blandning av å ena sidan stolta anor med stabila förutsägbara verksamheter och å andra sidan en i många stycken ojämförbar utveckling, kunskapstillväxt och stora finansiella utmaningar.I boken presenteras de synsätt på förändring som råder, alltifrån idéer om organisatorisk tröghet och förändringspessimism till en överdriven tilltro till ledningars styrförmåga och uppfattningen att ”det blir som man tänkt sig”. Boken landar i teorier som kombinerar förståelsen av förändring ur dess motsatta extremer där olika värden hanteras i en och samma modell.Det exempel ur praktiken som används för att studera förändring i den här boken är situationen på landets akutmottagningar.  De omskrivna köerna är effekterna av många olika och interagerande orsaker. Problemet har inte visat sig kunna lösas med enkla medel utan är mer komplext än vad många från början kunnat ana.Boken vänder sig till studenter inom hälso- och sjukvårds­utbildningarna på så väl grundläggande som avancerad nivå samt yrkesverksamma.

Ekonomistyrverktyg och styrfilosofier, såväl traditionella som processorienterade, presenteras samt hur de anpassats till svensk hälso- och sjukvård. Det teoretiska ramverket bygger i sin tur på de två teorierna för Management Control Package och referensmaterial för personer redan anställda inom hälso- och sjukvården.

Cancersjukdomar : Sverige är ett av de länder i Europa som har högst canceröverlevnad. Femårs- ekonomistyrning, hälso- och sjukvård samt processorientering.

RELATERADE BÖKOR