Den stökiga psykiatrin : minnen, samtal, tankar

Den stökiga psykiatrin : minnen, samtal, tankar - P. C. Jersild | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
P. C. Jersild
DIMENSIONERA
11,77 MB
FILNAMN
Den stökiga psykiatrin : minnen, samtal, tankar.pdf
ISBN
7120178058333

BESKRIVNING

I Den stökiga psykiatrin får vi följa PC Jersild på en resa genom den svenska psykiatrin, på en krokig väg som formas efter trender, politik och ideologier. Psykiatrin har länge varit den svenska sjukvårdens särskilda sorgebarn, drabbat av konflikter och dåliga resurser. Hur kan det komma sig att en så viktig del av sjukvården tillåts fortsätta vara så dysfunktionell och aldrig verkar komma på fötter?Mycket tyder på att svensk psykiatrisk forskning hamnat på efterkälken. Vetenskapen är varje ämnes hårda kärna och ingen medicinskt verksamhet är i längden bättre än sin forskning. Sjunker forskningens kvalitet förlorar disciplinen i legitimitet, dess status sjunker, forskningsanslagen sinar, rekryteringen minskar och vården blir sämre. Leder mer forskning till en bättre psykiatri?På typisk Jersildprosa berättar författaren om sina egna yrkeserfarenheter från psykiatrin blandat med djuplodande samtal med namnkunniga svenska forskare om vad de skulle vilja satsa på om de hade de resurser som tills vidare saknas.

Psykiatrin i Sverige vägval och vägvisare . av Jan-Otto Ottosson (Bok) ... Den stökiga psykiatrin : minnen, samtal, tankar P C Jersild Inbunden.

Minnen, samtal, tankar, Fri tanke PC Jersild är inte bara romanförfattare, han har också verkat länge inom den svenska psykiatrin. Om det handlar hans senaste bok "Den stökiga psykiatrin", som följer både hans egen resa och den svenska psykiatrins under ett antal decennier. Den stökiga psykiatrin : Minnen, samtal, tankar av P.C.

RELATERADE BÖKOR