Etiska bedömningar i gränslandet mellan hälso- och sjukvård och forskning

Etiska bedömningar i gränslandet mellan hälso- och sjukvård och forskning Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
9,73 MB
FILNAMN
Etiska bedömningar i gränslandet mellan hälso- och sjukvård och forskning.pdf
ISBN
3818161959962

BESKRIVNING

Analyserar frågor rörande s.k. klinisk innovation i gränslandet mellan hälso- och sjukvård och forskning. I rapporten diskuteras de etiska värdekonflikter som kan uppstå när innovativa metoder används i hälso- och sjukvården. Statens medicinsk-etiska råd tar också upp gränsdragningsproblem och redovisar ett antal villkor som bör vara uppfyllda för att en innovativ metod ska kunna tillämpas i hälso- och sjukvården.

Flera bedömare menar att hälso - och sjukvården skulle kunna utvecklas högst radikalt med stöd av AI. Inom hälso- och sjukvård är dock AI ännu i ett tidigt utvecklingsstadium, det pågår mycket forskning men det finns ett begränsat antal applikationer i ordinarie drift. Etiketter:Etik, Forskning, Statens medicinsk-etiska råd I denna rapport analyserar Statens medicinsk-etiska råd etiska frågor rörande s.k.

Den utgör ett etiskt underlag till regeringens pågående beredning och syftar också till att stimulera den ... Behovet av vård och omsorg växer samtidigt som resurserna ofta är otillräckliga. Idag står hälso- och sjukvården inför flera etiska utmaningar.

RELATERADE BÖKOR