Elementär algebra - Övningsbok

Elementär algebra - Övningsbok - Fredrik Albertson, Per-Gunnar Johansson, Staffan Morander | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Fredrik Albertson, Per-Gunnar Johansson, Staffan Morander
DIMENSIONERA
4,3 MB
FILNAMN
Elementär algebra - Övningsbok.pdf
ISBN
1400384634905

BESKRIVNING

Denna övningsbok riktar sig i första hand till nybörjare vid universitet och högskolor och skall ses som ett komplement till ordinarie kurslitteratur för inledande högskolekurser i algebra. Boken följer den uppläggning som finns i boken ”Elementär algebra” av Lennart Hellström, Per-Gunnar Johansson, Staffan Morander och Anders Tengstrand, men är gjord så att den också skall kunna användas till annan motsvarande, svensk eller utländsk, kurslitteratur i algebra.Boken består av tre delar. Del I innehåller 332 övningar, där många av övningarna har deluppgifter. De områden som behandlas är logik, mängdlära, relationer, funktioner, grundläggande talteori, rekursion, induktion, kombinatorik, komplexa tal, polynom och algebraiska ekvationer samt matriser och linjära ekvationssystem. De olika avsnitten kan användas fristående om så önskas.Del II består av fullständiga lösningar till 146 av övningarna i del I. Dessutom innehåller denna del ledningar till ytterligare 16 övningar i del I.Boken avslutas med del III som innehåller svar till bokens samtliga övningar för vilka ett svar efterfrågas. Här finns också uppställningar som leder fram till svaret till några av övningarna i del I för att underlätta inlärningen. Även bevisen till vissa ”visa-uppgifter” finns här.Författarna har alla mångårig erfarenhet av undervisning inom olika högskoleutbildningar, som t ex grundskol- och gymnasielärarprogrammen, samt datavetenskapliga och tekniska utbildningar. De har tidigare medverkat i kurslitteratur utgiven av Studentlitteratur.Boken kommer under våren 2002 i en ny upplaga, anpassad efter den nya upplagan av huvudboken Elementär algebra (art. nr 6256. Tills den nya upplagan av övningsboken kommer kan du hämta en lista med referenser till den nya upplagan av huvudboken. Klicka på länken Referenser.

Boken följer den uppläggning som finns i boken "Elementär algebra" av Lennart Hellström, Per-Gunnar Johansson, Staffan Morander och Anders Tengstrand ... Elementär algebra. Tillbaka till sökresultatet.

Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Välkomna till Sveriges största litterära magasin! Här hittar du övningsuppgifter för hela grundskolans och gymnasiets matematik.

RELATERADE BÖKOR